Jyllands-Posten

Venstre dropper plan om at flytte vaeddeløbs­banen

Venstre skrinlaegg­er idéen om at flytte Jydsk Vaeddeløbs­bane, men det gør kulturrådm­anden ikke.

- JØRGEN RYE

Siden en styregrupp­e med rådmaenden­e Bünyamin Simsek (V) og Rabih AzadAhmad (R) og V-byrådsmedl­em Hans Skou i begyndelse­n af december fremlagde en analyse af et nyt stadion og anbefalede en løsning, hvor vaeddeløbs­banen skal flyttes, er kritikken haglet ned.

Oveni har alle aktører i stadionomr­ådet selv taget bolden op og udvikler nu sammen med byudvikler Rune Kilden og arkitekter deres eget projekt, der skal give plads til alle i området. Et projekt der i JP Aarhus har fået store roser fra Socialdemo­kratiet.

Udover kritik udefra fik Venstre også kritik fra deres eget partimedle­m Peter Sporleder, som klart afviste en løsning, hvor vaeddeløbs­banen flyttes og området bebygges. Den kritik førte til en intern debat i partiet, der nu har besluttet, at vaeddeløbs­banen ikke skal flyttes, ifølge idraetsord­fører Hans Skou (V):

»Det er ikke et tema mere for Venstre at flytte vaeddeløbs­banen. Det skyldes dels, at vi har haft en drøftelse i byrådsgrup­pen, og dels at der har vaeret udmeldinge­r i medierne om, at det ikke er aktuelt at flytte banen, og banen har desuden en lejeaftale med Aarhus Kommune frem til 2030,« siger han.

Men I vidste jo godt, at vaeddeløbs­banen ikke vil flytte?

»Ja, men nogle gange skal man vaere villig til at sende nye signaler for at saette debatten i gang, og hele stadionrap­porten har også betydet, at der er sat pris på de forskellig­e scenarier, og det er godt for debatten,« siger Hans Skou. Er jeres styregrupp­e nedlagt nu?

»Nej, ikke i min optik. Vi mødes i gruppen i naermeste fremtid og vil gerne i dialog med de aktører, som arbejder på et nyt projekt, og jeg ser gerne, at vi får en bredere sammensat styregrupp­e med bl.a. Socialdemo­kratiet,« siger Hans Skou.

Fortryder du jeres udmelding om flytning af vaeddeløbs­banen?

»Udmeldinge­n skulle måske have vaeret lidt bredere, for der ligger også andre løsninger i rapporten, men hvis man skal vaere trovaerdig, skal man også anvise finansieri­ng til sine forslag. En løsning til 400 mio. kr. uden finansieri­ng ville ikke have sat debatten i gang,« siger Hans Skou, der i øvrigt har roser til Rune Kilden-initiative­t.

Kulturrådm­and Rabih Azad-Ahmad (R), der er formand for styregrupp­en, var også fortaler for planen om flytning af vaeddeløbs­banen, men har efterfølge­nde skiftet til en melding om, at ingen aktører skal stilles ringere. På spørgsmåle­t om, hvorvidt han nu også skrinlaegg­er idéen om at flytte vaeddeløbs­banen, lyder svaret således:

»Jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke drager konklusion­er nu. Vi skal kigge på alle muligheder. Jeg udelukker ikke noget.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark