Jyllands-Posten

Bygherre søgte om tre etager - får fem

Byrådet skal onsdag tage endelig stilling til et omdiskuter­et byggeri på Langelands­gade 106.

- MARIA DALHOFF

Bygherren bag en omdiskuter­et etageejend­om på Langelands­gade 106 søgte i 2016 Aarhus Kommune tilladelse til nedrivning af en bevaringsv­aerdig villa i kategori 4 og i stedet opføre en ejendom i tre etager plus tagetage.

Efter en raekke møder med forvaltnin­gen i Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø blev tegningern­e for det planlagte hus aendret til byggeforsl­ag på op til syv etager. Et flertal i Teknisk Udvalg anbefaler forud for behandling­en af sagen på onsdagens byrådsmøde, at huset barberes ned til højst fem etager, så det passer med bestemmels­erne i den gaeldende kommunepla­nramme. Men beboerne i området, som bl.a. har indsamlet 700 protestund­erskrifter undrer sig over, hvorfor Aarhus Kommune satte flere etager på byggeriet end bygherren JJ Ejendomme Aps oprindelig­t havde ansøgt om.

»Vi er noget rystede over, at det tilsynelad­ende er kommunen, der har tilskyndet til at give projektet pedal både i udtryk og volumen. Projektet er nu udelukkend­e taenkt i forhold til Langelands­gades facaderaek­ke, hvor der ikke er taget hensyn til bagvedligg­ende villaer,« siger Christian Stenbro Eriksen, ejer af en af villaerne og talsmand for beboergrup­pen i området.

Ifølge stadsarkit­ekt Stephen Willarcy, Aarhus Kommune, skyldes kommunens forslag om flere etager på ejendommen, at byggeriet skal opføres på en saerlig grund bl.a. i forhold til den eksisteren­de facaderaek­ke på Langelands­gade.

»Der var et politisk ønske om, at man lavede en arkitektur med mere variation i stedet for bare at forlaenge facaderaek­ken. Bygherren kom derefter med nogle forslag, og nu er vi endt med et byggeri, som varierer og har et mere grønt udtryk,« siger han med henvisning til, at det foreslåede byggeri nu består af tre sammensatt­e bygninger i hver sin højde.

Center for Miljø og Energi, Byggeri i Aarhus Kommunes afdeling Teknik og Miljø, skrev i en e-mail den 7. november 2016 til bygherre, at det oprindelig­e byggeforsl­ag var vaeret forelagt Teknisk Udvalg, som ifølge mailen hellere ser »et projekt, som markerer hjørnet mod Klostervan­gen«. I mailen henvises til et møde Teknik og Miljø-udvalget den 31. oktober 2016. Men i møderefera­tet herfra er det fastslået, at udvalget alene er blevet orienteret om nedrivning­splanerne på grunden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark