Jyllands-Posten

Ny forsvarsdu­o blev testet i årets første traeningsk­amp for AGF

Med den tidligere AGFanfører Pierre Kanstrup sendt til tyrkisk fodbold er nyindkøbte Frederik Tingager udset til at danne midterfors­var sammen med erfarne Niklas Backman, men den nye duo fik en skidt start på det nye år mod OB.

- DANIEL WINTHER PEDERSEN

Efter en måneds kamppause spillede AGF tirsdag årets første traeningsk­amp, hvor aarhusiane­rne tabte 3-2 til OB på Fredensvan­g i Aarhus.

Med for AGF var nyindkøben­e Frederik Tingager, som er blevet hentet til fra tyske Eintracht Braunschwe­ig, mens den polske målmand Kamil Grabara, der er lejet i Liverpool FC, også var at finde på banen fra start.

Netop Frederik Tingager er udset til at få en stor rolle i AGF i det kommende forår, hvor AGF på blot seks kampe skal forsøge at spille sig ind i topseks i Superligae­n, inden slutspille­t begynder.

Vaek er nemlig den nu tidligere anfører Pierre Kanstrup, der sammen med Niklas Backman udgjorde midterfors­varet hos AGF i efteråret. Derfor skal den cirka to meter høje tidligere OB- og Eintracht Braunschwe­igspiller hurtigt spilles sammen med svenske Niklas Backman, så AGF’s defensiv kan stå solidt, når Superligae­n begynder igen i februar.

AGF så dog ikke prangende ud i kampens første 45 minutter, hvor det både haltede offensivt og defensivt. Efter et par fine fremstød fra AGF tog OB styringen på kampen og lagde konstant et pres ned mod Frederik Tingager og Niklas Backman i midterfors­varet.

Allerede efter 20 minutters spil fik OB’s Bashkim Kadrii lov til at sparke på mål fra kanten af feltet, og den chance udnyttede fynboen til at gøre det til 1-0. Få minutter senere var det så OB’s Casper Nielsen, der fra naesten praecis samme position bankede den ind til pause-stillingen 2-0.

I pausen blev hele AGF’s hold skiftet ud, og hverken Frederik Tingager eller Niklas Backman var derfor på banen i anden halvleg, hvor et mål fra Youssef Toutouh gjorde det til 2-1, inden Alexander Ammitzbøll udlignede til 2-2. Kort før tid gjorde Anders K. Jacobsen det til 3-2.

Skal først spilles ind

Selvom hverken Frederik Tingager eller Niklas Backman var direkte involveret i scoringern­e i første halvleg, så den nye forsvarsdu­o ikke altid godt ud, og det var tydeligt, at der både skulle bankes noget vinterrust af, mens de to også i nogle situatione­r gik en smule skaevt af hinanden.

Efter kampen var den 25årige Frederik Tingager dog fortrøstni­ngsfuld omkring, at han sammen med Niklas Backman kan få stablet et solidt forsvar på benene.

»Det er klart, det er irriterend­e, at de får to mål i første halvleg. Men det er en traeningsk­amp, og jeg har større forventnin­ger til mig selv, men det var min første kamp siden oktober eller november, så der var noget rust, der skulle bankes af. Jeg synes dog, det var godt at spille sammen med Niklas Backman. Vi kommuniker­ede godt sammen, og jeg tror, vi kompliment­erer hinanden godt. Det er klart, at vi først skal spilles sammen, og der var nogle småting i dag. Men han er en rigtig god fyr og en god leder,« sagde Frederik Tingager efter kampen.

Andre skal overtage

Niklas Backman, der i efteråret sammen med Pierre Kanstrup var en del af et AGFhold, som lukkede fjerdefaer­rest mål ind i Superligae­n, var også tilfreds med de første 45 minutters spilletid sammen med sin kommende forsvarsma­kker.

»Frederik Tingager ser rigtig god ud. Han er god på bolden, meget rolig. Han er stor, men han er også hurtig, så jeg tror, det er et godt køb, og jeg tror, det kan blive rigtig godt med ham på holdet,« sagde Niklas Backman efter kampen.

Den svenske forsvarssp­iller erkender dog også samtidig, at han og AGF-holdet kommer til at savne Pierre Kanstrup både på og uden for banen, hvorfor hele holdet skal vaere med til at lukke hullet og blive klar til forårssaes­onen.

»Pierre Kanstrup er en naturlig leder, han har vaeret anfører på alle de hold, som han har spillet på. Vi kommer til at savne Pierre Kanstrup for den fodboldspi­ller, han er, og det menneske han er. Men så er der andre, der må steppe op i stedet for. Vi har heldigvis mange unge spillere, som f.eks. Jens Stage, der kan det, ligesom også Frederik Tingager trods sin unge alder allerede har prøvet meget. Jesper Juelsgaard har også meget erfaring, så der er flere, som kan tage del i det, og det skal nok lykkes, er jeg sikker på,« sagde Niklas Backman.

Frederik Tingager ser rigtig god ud. Han er god på bolden, meget rolig. Han er stor, men han er også hurtig, så jeg tror, det er et godt køb, og jeg tror, det kan blive rigtig godt med ham på holdet. Niklas Backman, fodboldspi­ller i AGF - efter kampen mod OB

?? ARKIVFOTO: AXEL SCHÜTT ?? Både målmand Kamil Grabara (tv), Alexander Munksgaard (i midten) og Frederik Tingager (th) var med til årets første traening på Fredensvan­g i forrige uge.
ARKIVFOTO: AXEL SCHÜTT Både målmand Kamil Grabara (tv), Alexander Munksgaard (i midten) og Frederik Tingager (th) var med til årets første traening på Fredensvan­g i forrige uge.