Jyllands-Posten

Ifølge De Brune Riddere er Østjylland bedst til bøfsandwic­h

- UFFE NORMAND

Ridderne forkynder, at den brune gral ender hos Restaurant Kohalen i Aarhus, efter at have imponeret dommerpane­let over flere besøg gennem 2018. Eftersom resten af toptre samt alle kategorivi­nderne – henholdsvi­s bedste sovs, boller, løg, syltevarer og bøf – ligeledes ligger vest for Lillebaelt, må man konstatere, at det brune himmerige, den jyske halvø, for alvor har haevet barren, når man skal en kulinarisk tur under den brune bruser, som foreningen skriver i en pressemedd­elelse.

Ifølge meddelelse fra foreningen De Brune Riddere, som står bag Danmarks Bedste Bøfsandwic­h, er det isaer Østjylland, der har imponeret. Restaurant Kohalen som samlet vinder foran sidste års nummer et Rasses Skovpølser i Skanderbor­g. De to vandt også i hhv. kategorier­ne Danmarks fraekkeste boller og Danmarks syndigste syltevarer (Kohalen) og Danmarks mest kaelne brune sovs og Danmarks mest flabede hakkedreng (Rasses Skovpølser).

Kun Danmarks svedigste løg fandt en vinder uden for Østjylland – nemlig Pagoden fra Ølgod.

De brune missionaer­er

Den samlede vinder 2012 og 2014, Havnens Perle, kom dermed ikke på podiet i år.

Om vinderne siger formand for De Brune Riddere Lasse H. Görlitz:

»Da vi brune missionaer­er sad om bordet i de historiske lokaler på havnen i Aarhus og smagte på Kohalens bøfsandwic­h – og jeg efter tre bidder taenkte: Det her er fandeme den bedste bøfsandwic­h, jeg nogensinde har smagt! Ja, så ved man, at man er i gang med en meget speciel oplevelse med 950 gram sublim brun wellness på tallerkene­n.

De Brune Ridderes korstog har fundet det hellige land – Østjylland – som naermest tager rent bord i årets bruneste konkurrenc­e om at lave Danmarks bedste bøfsandwic­h.

Med denne bøfsandwic­h, hvor hvert enkelt element er hjemmelave­t, er vi på et niveau, hvor vi – som relativt garvede bøfsandwic­hspisere – er imponerede over denne usaedvanli­gt selvstaend­ige og udmaerkede praestatio­n. Både over de enkelte elementer, men også hvordan det hele spiller perfekt sammen i en større synergetis­k helhed – en episk brunfoni!«

En glad kohale

På Kohalen er man glad for prisen:

»Det er jo en stor fortjenest­e til vores kokke, der laver det hele fra bunden og virkelig kaeler for detaljerne. Det er jo altid dejligt at få haeder og ros, og prisen betyder nok også, at vi kommer til at saelge flere bøfsandwic­h fremover,« siger kohalemede­jer Rita Laustsen.

Om Rasses Skovpølser skriver foreningen på sin facebooksi­de: »I skovens dybe brune sovs... ja, gid man var i Skanderbor­g og blev der, så man jaevnligt kunne frekventer­e Rasses Skovpølser, der altid er et besøg vaerd. Og vi har vaeret forbi en god del gange i løbet af året, og hver eneste gang er vi gået glade derfra«.

 ?? FOTO: MALOU ROTVEL PAGH ?? Rita Laustsen, Kohalen, blev tirsdag formiddag overrasket over et besøg af De Brune Ridderes formand, Lasse H. Görlitz, der kom med diplomet for at servere Danmarks bedste bøfsandwic­h.
FOTO: MALOU ROTVEL PAGH Rita Laustsen, Kohalen, blev tirsdag formiddag overrasket over et besøg af De Brune Ridderes formand, Lasse H. Görlitz, der kom med diplomet for at servere Danmarks bedste bøfsandwic­h.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark