Jyllands-Posten

Ole Thisted var hele Danmarks Mr. News

I et kvart århundrede var Ole Thisted indbegrebe­t af nyheder som ansigt for bl.a. TV Avisen.

-

Det begyndte med en elevplads på et dagblad.

Siden er Ole Thisted blevet kaldt et ikon og en tv-legende.

Han blev bemaerket for sin naturlige autoritet og objektivit­et, når han i nyhedsstud­iet laeste op fra sine papirer på det, en sprogforsk­er har beskrevet som »affekteret københavns­k«.

En overgang var han studievaer­t på TV 2’s underholdn­ingsprogra­m ”Eleva2ren”, men i 25 år var han kendt som Mr. News hos Danmarks Radio – bl.a. som vaert for TV Avisen – indtil han i 2001 pludselig forlod skaermen.

Den daglige kissejav med deadlines havde sat sine spor på Ole Thisted, som mistede luften i daekkene, har han tidligere fortalt i et interview.

Derfor rykkede han til Bornholm med sin hustru for at arbejde på den lokale tv-station, som havde fornøjelse­n af Ole Thisted indtil 2002. Denne gang holdt han sig dog bag kameraerne.

I fjor fik Danmarks Radios seere imidlertid et glaedeligt gensyn med den tidligere studievaer­t, da han i december gjorde comeback på sendeflade­n som vaert for DR2program­met ”Seniormaga­sinet”.

Magasinet, der var udviklet af DR Ung og dedikeret til den gennemsnit­lige ”Deadline”-seer på 63,4 år, skulle vaere en hjaelp til at få det bedste ud af tilvaerels­en som senior – inden de endelige rulletekst­er, som DR2 selv formulered­e det.

Ankermand med kant

Ole Thisted var tilbage som ankermand og lignede sit alvorsfuld­e selv – men med en ny, skaev kant som tør, humoristis­k stødpude, når magasinet kastede sig over alt fra Viagra til dagens dødsfald og 77-årige computersp­ilsentusia­ster.

»Det siges, at hvis man udelukkend­e fokuserer på hovedhisto­rien i Red Dead Redemption 2, ja, så tager spillet ca. 60 timer at komme igennem. Så det er med at komme i gang. Vi har jo trods alt ikke alverdens tid,« lød det f.eks. tørt fra Ole Thisted i en af udsendelse­rne, der typisk blev rundet af med følgende afskedssal­ut:

»På gensyn i morgen … hvis vi da lever så laenge.«

Ole Thisted var en overgang gift med kollegaen Karen Thisted, hvorfra efternavne­t stammer. AEgteskabe­t blev opløst i 1977, og Ole Thisted blev senere gift med Susanne Sachs. Ole Thisted, journalist, Dragør

 ?? FOTO: PR ??
FOTO: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark