Jyllands-Posten

En kronraget finne slog til med haelen

Et nederlag mod Esbjerg tydeliggør, at Brøndby slet ikke er kommet i gang efter vinterpaus­en.

- HENRIK PHILIP HARE

Måske skulle man have luret, hvad der senere skulle ske, da Esbjergs Joni Kauko efter en håndfuld minutter lavede en haelafleve­ring i søndagens sene kamp mod Brøndby.

For få minutter senere havde finske Kauko brugt haelen igen. Denne gang taet under mål stødte han til bolden bag om støttebene­t, så den kunne gå i mål ved fjerneste stolpe. Målet blev det første af tre i Esbjergs 2-1sejr.

Den kronragede finne med haelskudde­t er et fint billede på Esbjergs bemaerkels­esvaerdige saeson.

For ligesom Kauko ikke var spået som en profil i klubben efter to solide, men anonyme saesoner i Randers, var Esbjerg ikke spået til at gå direkte fra 1. division til topseks i Superligae­n. Alligevel er begge dele blevet virkelighe­d.

Kauko har nu seks mål, og med sejren over Brøndby rykker Esbjerg op på en tredjeplad­s.

Brøndbys ustemte banjo

Kampen bør efterlade Brøndbys traener Alexander Zorniger og hans stab med panderynke­r, for ligesom i 3-3-kampen mod FC Nordsjaell­and for en uge siden, så forsvaret ikke godt ud.

Defensiven har nok aldrig vaeret Brøndbys fremmeste kvalitet under Zorniger, men i de to kampe efter vinterpaus­en har det lignet den billedige manifestat­ion af en ustemt banjo. Kontrollen har manglet for Röcker og co., og helt slemt så det søndag ud ved Adrian Petres mål til 2-0.

Her hoppede bolden rundt i evigheder foran et par Esbjerg-spillere, men ikke én af de seks tilstedeva­erende Brøndby-spillere formåede at gøre nogen modstand, inden Petre skød til.

Laeg dertil, at når også offensiven var i stykker i kampen – hvilket Röckers sene reducering ikke aendrer på – begynder det at se kritisk ud for Brøndby.

For trods nederlaget holder man godt nok fast i en fjerdeplad­s. Men med en total på 31 point kan alle hold til og med AaB, som ligger nummer 10 med 28 point, komme enten foran eller a point med Brøndby inden for en runde.

Vestegnskl­ubben er i alvorlig fare for at misse mesterskab­sspillet – i hvert fald hvis spillet forbliver af samme kvalitet som søndag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark