Jyllands-Posten

Vendsyssel løb tør for svovlstikk­er

AC Horsens fik forbedret en raedderlig statistik mod Vendsyssel, som ikke ligner et mandskab, der kan nå vaek fra bunden.

- HENRIK PHILIP HARE

Én eneste gang havde Horsens før søndagens kamp vundet på hjemmebane i Superligae­n i denne saeson.

Det er en pauver statistik, som nok er blevet skjult bag et lag makeup af udebanesej­re og uafgjorte, men ikke ser køn eller brugbar ud for noget hold, som gerne vil slutte i topseks for anden saeson i traek.

Mod Vendsyssel fik Horsens den nok størst mulige chance for at forbedre statistikk­en, da Jon Dagur Thorsteins­son efter en halv time fik sit andet gule kort. Den mulighed lod Bo Henriksens mandskab ikke glippe og vandt med 3-0.

Dermed ligger holdet nu inde med 31 point efter 22 kampe og en foreløbig placering i topseks som ønsket.

Målene sørgede Mads Juel Andersen, Oliver Drost og så Mads Juel Andersen igen for i minut 54, 57 og 74. Alle gangene på hovedstød.

Gaesterne løb i ring

Imellem målene gik kampen med at se på Vendsyssel­s spillere løbe i ring omkring de gulklaedte fra Horsens, som med et par minutters mellemrum sørgede for at spille sig taet på modstander­ens målfelt for at beholde dem i forpustet tilstand.

Det er dog ikke kun kampen mod Horsens, der lige nu gør Vendsyssel forpustet. Holdet halser forgaeves efter de lidt højere pladser i tabellen, og ligner efterhånde­n et hold, som ikke kan komme laengere end et sted mellem nummer 14 og 11 med en pil pegende mod playoffkam­pe for at blive i ligaen.

I det mindste har Vendsyssel hidtil haft gode praestatio­ner at lune sig på. Senest spillede man fint med mod FC Midtjyllan­d, som man har gjort det mod naesten alle modstander­e i saesonen.

En uforløst plan

Ikke engang den svovlstik havde nordjydern­e dog til at varme sig på søndag, hvilket en manglende mand ikke kan forsvare i sig selv. Spillet var dårligt, offensiven mere end det, og enhver plan enten fravaerend­e eller komplet uforløst.

De 21 foregående kampe i ligaen peger på, at praestatio­nen var et enkeltståe­nde udfald, og den svovlstik bør enhver Vendsyssel-tilhaenger varme sig ved.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark