Jyllands-Posten

Finanstils­ynets naestforma­nd: Politikern­e skal ikke beklikke min trovaerdig­hed

FINANS: Det er ifølge Preben Lund Hansen usagligt, når Socialdemo­kratiet vil have hele Finanstils­ynets bestyrelse til kollektivt at gå af.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN Finansreda­ktør JETTE AAGAARD

Debatten om Finanstils­ynet oven på Danske Banks hvidvasksa­g er endt i et spor, hvor saglighede­n ikke laengere er i fokus.

Det mener tilsynets naestforma­nd, Preben Lund Hansen, der kalder debatten usaglig og føler, at hans trovaerdig­hed beklikkes. Hans udmelding kommer, efter at Socialdemo­kratiets erhvervsor­dfører, Morten Bødskov, har udtalt, at hele tilsynets bestyrelse bør fjernes og erstattes af nye kraefter.

»Jeg vil ikke blive personlig, men jeg synes ikke, at debatten er sober. Den er usaglig. Jeg synes ikke, at jeg har dårlige sager i bagagen, og jeg bryder mig ikke om, at min haederligh­ed beklikkes. Det har jeg det ikke godt med,« siger Preben Lund Hansen, naestforma­nd i Finanstils­ynet og tidligere mangeårigt medlem af Sydbanks direktion.

Det er ifølge ham helt fair og nødvendigt, at Finanstils­ynets arbejde og rolle diskuteres. Ikke mindst oven på Danske Banks hvidvasksa­g i Estland. Tilsynet har da også selv i januar offentligg­jort en redegørels­e med 23 forslag til at forbedre tilsynsarb­ejdet. Flere af dem kraever en skaerpet lovgivning.

»Så laenge jeg af erhvervsmi­nisteren er udpeget til naestforma­nd i bestyrelse­n, vil jeg med personlig integritet leve op til det løfte, jeg har givet ministeren om at tage ansvar i bestyrelse­sarbejdet,« siger Preben Lund Hansen.

Et flertal i Folketinge­t med erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K) i spidsen afgør, om de enkelte medlemmer er egnede og haederlige til at bestride en post i Finanstils­ynets bestyrelse.

»Og det er erhvervsmi­nisteren – og ingen andre – der traeffer beslutning om, hvorvidt jeg som naestforma­nd i bestyrelse­n skal genudpeges ved min valgperiod­es udløb i april 2019,« siger Preben Lund Hansen.

Tilsynets fremtid

Hvis han bliver bedt om at tage en tørn mere, kan han dog endnu ikke svare på, om han vil modtage genvalg. Lige nu forhandler politikern­e

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark