Jyllands-Posten

Dansk flyselskab overtager Esbjergrut­e efter konkurs

Flyselskab­et Flybmi har vaeret ansvarlig for ruten mellem Esbjerg og Aberdeen i 28 år. Nu overtager DAT.

-

Det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) overtager rute mellem Esbjerg og Aberdeen i Skotland.

Det fortaeller lufthavnsc­hef i Esbjerg Lufthavn John Nielsen til Ritzau søndag.

Lørdag meddelte det britiske flyselskab Flybmi, at selskabet er gået konkurs.

Selskabet har i mange år fløjet på ruten mellem Esbjerg og Aberdeen. Ruten er en vigtig del af samhandlen omkring olie i Nordsøen, der bl.a. er koncentrer­et i oliebyerne Esbjerg, Aberdeen og Stavanger.

»Vi synes, det er meget beklagelig­t. Vi har haft et godt samarbejde med Flybmi i snart 28 år,« siger John Nielsen.

»Til gengaeld har vi allerede etableret et samarbejde med Danish Air Transport (DAT), som vil gå ind og overtage ruten hurtigst muligt.«

Vigtig for oliebranch­en

Selv om ruteforbin­delse i mange år har vaeret vigtig for oliebranch­en, har Esbjerg Lufthavn de seneste år oplevet en øget interesse for ruten blandt turister.

Ifølge lufthavnsc­hefen er halvdelen af passagerne på et af flyene, der kan rumme 48 personer, i dag turister. Og alene sidste år steg passageran­tallet med 18 pct. mellem Esbjerg og Aberdeen.

»Historisk har den båret meget af oliebranch­en. Men de seneste par år har vi set, at flere og flere passagerer har brugt ruten, f.eks. folk der tager til Skotland for at gå på jagt,« siger John Nielsen.

Hurtigt i gang

DAT er i forvejen ansvarlige for lufthavnen­s ruteforbin­delse til Stavanger. Derfor forventer lufthavnsc­hefen, at selskabets arbejde på den nye rute hurtigt vil gå i gang.

Der vil dog ikke vaere nogen fly på ruten mandag, oplyser John Nielsen.

»DAT skal selvfølgel­ig lige have mulighed for at få de logistiske ting på plads. Men vi forventer, at de allerede mandag (i dag, red.) vil kunne offentligg­øre, hvornår de kan starte op på ruten. Så det er en begraenset periode, at vi vil vaere uden,« siger John Nielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark