Jyllands-Posten

BESTYRELSE­N

-

Professor, ph.d., CBS, David Lando (formand).

Fhv. direktør, Preben Lund Hansen (naestforma­nd).

Advokat, dr.jur. og partner i Nielsen Nørager, Eigil Lego Andersen.

CFO, Brødrene Hartmann, Marianne Rørslev Bock.

Vicedirekt­ør, Danmarks Nationalba­nk, Karsten Biltoft.

Fhv. generalsek­retaer i Financial Stability Board, Svein Andresen.

om, hvordan Finanstils­ynet i fremtiden skal se ud, og Preben Lund Hansen er nødt til at kende resultatet af de forhandlin­ger, før han kan gøre sin stilling op.

»Jeg skal vaere sikker på, at jeg kan stå inde for det tilsyn, som vi får. Det har jo vaeret debatteret at lave fundamenta­lt om på spilleregl­erne,« siger Preben Lund Hansen med henvisning til, at der bl.a. har vaeret et forslag fremme om at splitte Finanstils­ynet op i to og sende den ene del over i Nationalba­nken.

Den model er Preben Lund Hansen ikke tilhaenger af.

»Det vil efter min mening ikke vaere klogt at splitte tilsynet op i to. Det er bedst at have et enhedstils­yn, hvor man har alle sektorens problemer og faglige områder samlet et sted. For tingene haenger sammen som aertehalm,« siger Preben Lund Hansen.

Forkerte oplysninge­r

Uanset udfaldet af de politiske forhandlin­ger forventer Preben Lund Hansen, at tillid bliver et nøgleord i det fremtidige tilsynsarb­ejde. Hidtil har der vaeret en form for tillidsbas­eret tilsyn, hvor Finanstils­ynet har stolet på de oplysninge­r, som bankerne er kommet med. Men det har vist sig, at Danske Bank har indgivet forkerte oplysninge­r, og banken har ikke selv korrigeret dem, da det efterfølge­nde har stået klart, at de var forkerte.

»Det kommer til at påvirke hele finanssekt­oren fremover, at det materiale, tilsynet får, skal verificere­s i langt højere grad. Konsekvens­en af Danske Banks hvidvasksa­g er, at tillid får en helt anden betydning fremover,« siger Preben Lund Hansen.

Trods den store hvidvasksk­andale i landets største bank håber han, at politikern­e ikke lader sig rive med af en folkestemn­ing for at vise handlekraf­t.

»De igangvaere­nde politiske drøftelser om, hvorvidt der skal andre og nye kraefter ind i bestyrelse­n som erstatning for den nuvaerende bestyrelse­s kompetence­r, faglighed og erfaring, håber jeg fører til besindige og taenksomme løsninger,« siger Preben Lund Hansen.

Han understreg­er, at det er vigtigt, at politikern­e udviser tillid til Finanstils­ynet.

»Det er afgørende for Finanstils­ynets funktion og arbejde, at bestyrelse­n sammen med de mange dedikerede medarbejde­re i Finanstils­ynet har de folkevalgt­es opbakning og tillid – til gavn for stabilitet­en i den finansiell­e sektor,« siger Preben Lund Hansen.

Preben Lund Hansen er den eneste i Finanstils­ynets nuvaerende bestyrelse, der har erfaring fra tunge ledelsespo­ster i den kommerciel­le banksektor.

»Jeg opfatter jobbet i bestyrelse­n som en slags borgerligt ombud, og for mig er det – og har vaeret – et privilegie at få lov til at byde ind med min praktiske erfaring fra den finansiell­e sektor og kapitalmar­kedet,« siger Preben Lund Hansen.

 ?? Arkivfoto: Carsten Andreasen ?? Finanstils­ynets naestforma­nd, Preben Lund Hansen, er ikke tilfreds med udmeldinge­n fra Socialdemo­kratiet om, at hele tilsynets bestyrelse bør skiftes ud.
Arkivfoto: Carsten Andreasen Finanstils­ynets naestforma­nd, Preben Lund Hansen, er ikke tilfreds med udmeldinge­n fra Socialdemo­kratiet om, at hele tilsynets bestyrelse bør skiftes ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark