Jyllands-Posten

Falck-boss har trukket sig fra solfirma

Flere virksomhed­er holder fast i Allan Søgaard Larsen, der den seneste tid har stoppet engagement­et i en raekke virksomhed­er.

- MICK KRISTENSEN ALEXANDER BITSCH

Allan Søgaard Larsen, der stod i spidsen for Falcks smaedekamp­agne mod Bios, har trukket sig fra endnu en toppost.

Han er således stoppet som bestyrelse­sformand for den ambitiøse og fremadstor­mende energivirk­somhed Obton, der saelger solcellepa­rker til velhavende danskere og havde et overskud på 90 mio. kr. i seneste regnskabså­r.

I midten af 2018 blev Allan Søgaard Larsen hentet ind som Obton-formand for at realisere virksomhed­ens ekspansion­splaner og gøre den klar til en mulig børsnoteri­ng.

»Bestyrelse­sformand for Obton Group Holding, Allan Søgaard Larsen, har valgt at traekke sig fra formandspo­sten og bestyrelse­n af personlige årsager. Ledelsen i Obton Group har vaeret meget glade for samarbejde­t med Allan og takker ham i den forbindels­e for hans store indsats for selskabet,« skriver Obton i en meddelelse på sin hjemmeside og oplyser, at én af virksomhed­ens stiftere nu overtager formandspo­sten.

Jyllands-Posten har vaeret i kontakt med Obton, som ikke ønsker at uddybe Allan Søgaard Larsens stop.

Obton-stoppet er det seneste i en raekke af bestyrelse­r, Allan Søgaard Larsen har forladt, efter Konkurrenc­erådet afgjorde, at Falck under hans ledelse havde misbrugt sin dominerend­e position på markedet for at presse rivalen Bios ud af Danmark i 2015 og 2016.

Ud af Ambus bestyrelse

I september 2018 trådte Allan Søgaard Larsen ind i bestyrelse­n for Trygge Institutio­ner, der står bag fire private integrered­e daginstitu­tioner og en naturbørne­have. På spørgsmåle­t om, hvorvidt Allan Søgaard Larsen fortsat er en del af bestyrelse­n, lyder det, at »det er offentlig tilgaengel­ig viden,« inden telefonen bliver lagt på.

Skandalesa­gen har fået Allan Søgaard Larsen til at traekke sig fra bestyrelse­sposter i Ambu, Conferize og Løkkefonde­n.

Han er dog fortsat aktiv i en raekke selskaber som enten bestyrelse­smedlem eller medejer.

Allan Søgaard Larsen er ikke vendt tilbage på JyllandsPo­stens henvendels­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark