Jyllands-Posten

»Netbutikke­r

Flere netbutikke­r begynder at opgradere deres lager med robotter i kampen mod Amazon. Men ifølge en fynsk robotdirek­tør er det måske for sent, at de får øjnene op for Amazon-truslen.

- ANDERS LEONHARD

Da den danske robot-direktør Jørgen Flemming Ladefoged i sommer var med Amazons nordiske direktør på en rundtur i Danmark, kom han til en kedelig konklusion.

Det gik op for ham, hvor mange danske detailforr­etninger med nethandel der står fuldstaend­ig nøgne over for det enorme pres, der rammer dem, hvis Amazon traeder ind i Danmark.

»Amazon har aendret nethandlen fundamenta­lt i alle de lande, hvor selskabet er gået ind. Amazon bliver en kaempe bølge, der rammer danske netbutikke­r, og mange har nok erkendt Amazontrus­len for sent,« siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Han er stifter og adm. direktør i fynske Effimat Storage Technology, der producerer lagerrobot­ter til ind- og udland.

Den hurtigt voksende robotvirks­omhed med Danfoss-milliardae­ren Peter Mads Clausen i ejerkredse­n har bl.a. Novo Nordisk, Airbus og VW-koncernen på kundeliste­n.

Robotter af mange slags

En lagerrobot kommer i mange afskygning­er, men for en detailvirk­somhed kan lagerrobot­terne automatisk hente de pakker, som kunderne bestiller, så lagermedar­bejderen kun skal saette leveringsi­nformation­er på varerne og sende dem.

»Det hele handler om fart og lave omkostning­er. Hvis ikke lageret er automatise­ret, skal netbutikke­n aflønne langt flere lagermedar­bejdere, der skal finde alle pakkerne manuelt. Det er der simpelthen ikke råd til, hvis man skal konkurrere mod Amazon,« siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Han oplever, at detailbran­chen har haltet et stykke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark