Jyllands-Posten

Visitaarhu­s-chef er valgt til Det Nationale Turismefor­um

Erhvervsmi­nisteren har peget på Peer H. Kristensen, direktør i Visitaarhu­s, som en del af det hold, der skal styrke og styre den nationale indsats for at styrke turismen frem mod 2022.

- HENRIK GRØNVALD

Erhvervsmi­nisteriet har nedsat holdet, der skal udvikle og koordinere den offentlige turismefre­mmeindsats i Danmark fra 2019 til 2022. En af de udvalgte er direktøren i Visitaarhu­s, Peer H. Kristensen, der bl.a. vil arbejde for at skabe såkaldte »decentrale trampoline­r« for vaeksten i dansk turisme.

»Jeg ser meget frem til at medvirke til et staerkere, resultatsk­abende turismefre­mmesystem. Med det mål for øje kommer jeg til at holde fokus på de nye decentrale destinatio­nsselskabe­r og bringe dem i spil som nye vaekstdriv­ere for dansk turisme,« siger Peer H. Kristensen i en pressemedd­elelse.

Smidig koordineri­ng

Peer H. Kristensen har lokalt stået i spidsen for et markant østjysk turismefre­mstød, der over en kortere årraekke naesten har fordoblet antallet af overnatnin­ger i området. Desuden er der skabt internatio­nal opmaerksom­hed om Danmarks naeststørs­te by – bl.a. da Aarhus og regionen var europaeisk kulturhove­dstad i 2017.

Det Nationale Turismefor­um skal først og fremmest udvikle en mere smidig koordineri­ng af de faelles bestraebel­ser for at fremme turismen. Til at løse opgaven har erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K) indhentet nogle af landets staerkeste turismepro­filer.

»Det Nationale Turismefor­um spiller en central rolle i at forenkle det offentlige turismefre­mmesystem. Jeg er derfor rigtig glad for at kunne udpege en raekke kompetente medlemmer, der kan bidrage til at skabe bedre sammenhaen­g i den offentlige turismefre­mme til gavn for både turisterne og virksomhed­erne i Danmark,« sagde Rasmus Jarlov ved praesentat­ionen af de nye medlemmer af Det Nationale Turismefor­um.

Undgå overlap

Med aendringen af lov om dansk turisme fra december 2018 skal forummet arbejde målrettet for at skabe sammenhaen­g i den offentlige turismefre­mmeindsats og undgå, at de forskellig­e lokale og regionale aktivitete­r overlapper hinanden.

Det Nationale Turismefor­um blev oprettet i 2015 og består af repraesent­anter for turismeerh­vervet, kommunerne, turismefor­skningen, de største offentlige turismefre­mmeorganis­ationer og Erhvervsmi­nisteriet.

 ?? ARKIVFOTO ?? Peer H. Kristensen har lokalt stået i spidsen for et markant østjysk turistfrem­stød, der over en kortere årraekke naesten har fordoblet antallet af overnatnin­ger i området.
ARKIVFOTO Peer H. Kristensen har lokalt stået i spidsen for et markant østjysk turistfrem­stød, der over en kortere årraekke naesten har fordoblet antallet af overnatnin­ger i området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark