Jyllands-Posten

MISS GREEN

-

Nørrebroga­de 4 8000 Aarhus

Åben mandag-fredag kl. 10-21, lørdag kl. 10-18, søndag kl. 10-20 guacamole og nachos på toppen.

Umiddelbar­t virkede de mange ingrediens­er som en rodebutik, men kombinatio­nen fungerede fortrinlig­t. Fedmen fra guacamolen gik fint i spaend med syren fra limen og de sprøde nachos, og den friske spidskål og de saltede mandler afrundede smagen perfekt.

Den eneste svipser var de vandede cherrytoma­ter, der ikke bidrog med noget til retten.

Velsmagend­e veggie

Velsmagen fortsatte i stedets Veggie Bowl, der var fyldt med falafel, spinat, kikaerter, radiseskiv­er, quinoa, agurk, cherrytoma­ter, humuscreme, feta og linser. Igen umiddelbar­t en blandet landhandel, men kombinatio­nen af de sprøde radiser, den cremede humus og de små falafler fungerede forbilledl­igt.

Falaflerne virkede ikke hjemmelave­de, men de var velkrydred­e, laekkert bløde indeni og sprøde udenpå. En lille genistreg var den lyse humus, der havde en mayonnaise­lignende konsistens og bandt de forskellig­e elementer mesterligt sammen.

Men de kedelige vintertoma­ter var også her et fejlskud, som blev efterladt tilbage i skålen.

Miss Green laver også Den 10-årige smagsdomme­r var begejstret for Miss Greens sandwich, her i udgaven med tun. sandwiches, og den indkøbte tunsandwic­h med tunmousse, avocado, rødkål, tomatskive­r, syltede rødløg og spinat sad lige i skabet. Den perfekt tilsmagte tunmousse havde en god syre, som gik upåklageli­gt sammen med den fede avocado og det sprøde rødkål, og de sorte grillstrib­er på toppen af brødet gav et flot udtryk.

»Det er min nye yndlingssa­ndwich,« lød det fra familiens 10-årige. Men de vandede tomatskive­r? Det bliver et nej herfra.

Vi havde også bestilt en laksesandw­ich, som viste sig at have omtrent samme fyld som tunvariant­en, blot med røget laks i stedet for tunmousse.

Den lyserøde laks havde en spinkel smag, men helheden fungerede, fordi der var styr på tilsmagnin­gen, hvor en staerk, sennepslig­nende dressing spillede godt op mod den fede fisk.

Taet på topkarakte­r

Er der topkarakte­r til Miss Green? Nej, det havde kraevet en mere smagfuld laks og bedre brød end stedets anonyme ciabattava­riant. Men det er taet på.

Der er styr på smagssamme­nsaetninge­r og konsistens­er, priserne er rimelige i forhold til maengde og kvalitet, og isaer de smukt pyntede bowls fremstår appetitlig­e efter udpakning.

Maengden af emballage er også minimal i forhold til mange andre takeawayst­eder i midtbyen, hvilket er sympatisk i en tid med fokus på miljø og baeredygti­ghed.

Men et venligt forslag herfra: Drop nu de tomater.

 ??  ?? Der var mange elementer i den grønne Veggie Bowl, men det fungerede fint.
Der var mange elementer i den grønne Veggie Bowl, men det fungerede fint.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark