Jyllands-Posten

Aarhus er vaert for kaempe madevent

Mandag bliver de eftertragt­ede Michelin-stjerner uddelt.

- CECILIE ALS MORTENSEN HENRIK GRØNVALD

For første gang nogensinde foregår Michelin-uddelingen uden for en hovedstad. Det sker, når Aarhus mandag er vaert for Nordens uddeling af de attraktive stjerner. I løbet af dagen vil stjernekok­ke og medier fra hele verden komme til byen og vaere med i festlighed­erne, som foregår forskellig­e steder i byen.

I Musikhuset Aarhus vil selve den gastronomi­ske stjerneove­rraekkelse ske foran 500 gaester. Mens der på Aarhus Rådhus vil vaere en fejring for de personer, som ikke deltager i Musikhuset Aarhus. I løbet af aftenen kan man her bl.a. møde Rasmus Kofoed fra Geranium, Wassim Hallal fra Frederiksh­øj samt lokale Michelinko­kke fra Domestic, Substans og Gastromé.

Events flere steder i byen

I dagens anledning vil der til de fremmødte på rådhuset også vaere en saerlig Michelin-menu, som bliver lavet af elever fra kokkeuddan­nelsen på Aarhus Tech. Ligesom der i løbet af aftenen vil vaere forskellig­e indslag, og selve uddelingen vil blive transmitte­ret til gaesterne på Aarhus Rådhus.

Samtidig foregår selve den prestigefy­ldte stjerneudd­eling i Musikhuset Aarhus, hvor der er et arrangemen­t for de heldige, der har fået billet til uddelingen af stjernerne. Programmet for aftenen er dog endnu hemmeligt, men der venter helt sikkert de fremmødte en nervepirre­nde aften. Praecist hvornår uddelingen af stjernerne til Norden finder sted, er ligeledes uvist.

Vaertskabe­t for uddelingen er hentet til Aarhus af VisitAarhu­s i samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjyllan­d, Business Region Aarhus og Food Organisati­on of Denmark. Fire aarhusians­ke restaurant­er har i dag en Michelin-stjerne. Det drejer sig om Frederiksh­øj, Gastromé, Substans og Domestic. Mandag bliver det afsløret, om nye stjerner kommer til byen.

Ifølge VisitDenma­rk fremhaever 43 pct. af de udenlandsk­e turister gode spisestede­r som en af årsagerne til at vaelge Danmark som rejsemål, mens omkring hver 10. turist har finere gastronomi som primaer motivation for at vaelge et bestemt rejsemål.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark