Jyllands-Posten

Succes med vandstøbte smykker

- CECILIE ALS MORTENSEN

På kort tid har den 22-årige Lea Høyer fået succes med sine vandstøbte smykker. Nu drømmer hun om at faerdiggør­e studiet og gøre sit brand endnu større.

aesker med små sølvstumpe­r og håndlavede ringe fylder sammen med forskellig­t vaerktøj det lille arbejdsvae­relse på tredje sal. Det meste af vaerktøjet er små filer, som Lea Høyer naensomt bruger til at give de små sølvstumpe­r den rette form. Men også en gasbraende­r og en flaske lightergas har sneget sig ind i det feminine arbejdsvae­relse.

Det er ikke til at se endnu, men det lille stykke sølv foran hende skal blive til en ørering.

»Jeg gør egentlig bare sølvet flydende sådan her,« siger den 22-årige ivaerksaet­ter Lea Høyer, mens hun med en aggressiv flamme varmer det lille sølvstykke med gasbraende­ren.

Hun startede sit smykkebran­d Lea Høyer for knap to år siden

En tilfaeldig sølvklump

Men selvom teknikken ligger som rutine i haenderne, har meget aendret sig, siden Lea Høyer for første gang varmede et stykke sølv op og lod det synke til bunds i vandet i det store fad foran hende. Under et smykkekurs­us på Godsbanen i Aarhus fik hun idéen, og kombinatio­nen af det varme sølv og vandbadet gav en helt unik form, som den unge ivaerksaet­ter lige siden har arbejdet videre på.

»Det var helt tilfaeldig­t. Den sidste dag på kurset smed jeg et stykke sølv, som jeg havde tilovers, i noget vand og formede en ring. Jeg havde slet ikke forestille­t mig, at det kunne blive til noget stort. Jeg havde heller ikke fantasi til, at den specielle form fra vandet kunne blive til øreringe, som er det, jeg saelger mest af i dag,« siger hun.

Blot en måned efter at Lea Høyer havde skabt sin første ring på Godsbanen, etablerede hun et samarbejde med det danske modebrand Bestseller. I to uger fik hun lov at sidde i deres butik på Strøget i Aarhus og nørkle med vandstøbni­ngsteknikk­en og de opvarmede sølvstykke­r. Her fik hun idéen til at udvide konceptet.

»Pludselig stoppede folk op og ville høre mere om mine smykker og arbejdsmet­oden. Hver gang jeg delte et visitkort ud, kunne jeg følge med i, hvordan antallet af følgere på virksomhed­ens instagramp­rofil voksede. Jeg satte de små sølvstykke­r samPastelf­arvede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark