Jyllands-Posten

SMYKKEBRAN­DET LEA HØYER

-

Den 24-årige Lea Høyer startede i 2017 sin egen smykkevirk­somhed.

Idéen opstod under et smykkekurs­us på Godsbanen i Aarhus, da hun ved et tilfaelde kom et stykke sølv i en stor balje vand.

Det gav sølvstykke­t en helt unik form, og ud fra den har Lea Høyer skabt sine egne unikke smykker.

I øjeblikket modtager den unge ivaerksaet­ter hver uge nye ordrer, og flere kendte brands har brugt hendes håndlavede smykker i deres kataloger. Bl.a. det danske modebrand YAS, som er en del af Bestseller­kaeden. men på kryds og tvaers og fik solgt mit første par øreringe,« siger hun.

Interesse fra udlandet

I dag har hun skabt sit helt eget unikke smykkeuniv­ers med egen webshop og nye ordrer hver eneste uge. Flere danske modeller og bloggere har også allerede båret hendes smykker. Bl.a. bar en moderedakt­ør fra magasinet Elle et par af Lea Høyers øreringe under modeugen i København forrige år.

Men det er ikke kun herhjemme, at interessen for smykkerne er stigende. Også et kendt modeblad fra London har kontaktet den aarhusians­ke smykkedesi­gner og udgiver i de kommende tre måneder billeder af smykkerne i magasinet.

»Jeg havde egentligt aldrig drømt om at blive ivaerksaet­ter. Det var bare en lyst, som voksede, i takt med at virksomhed­en udviklede sig. Nu kan jeg slet ikke forestille mig at lave noget andet,« siger Lea Høyer, som drømmer om at gå fuldtid i virksomhed­en, når hun er faerdig med at studere.

Med udsigt over den grønne baggård og Aarhus Havn i det fjerne fisker Lea Høyer med en pincet det lille stykke sølv op fra vandbadet. Sølvet har nu skiftet facon. Det er ikke laengere flydende metal, men et kantet stykke sølv med en rå overflade. Med en lille klat ”fluss” haefter hun sølvstykke­t sammen med et andet og lodder med gasbraende­ren de to stykker sammen.

»Jeg taenker tit på, hvad jeg lavede, før jeg fik virksomhed­en. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad jeg brugte min tid på. Nu er den jo i mit hoved hele tiden, og jeg kan altid saette mig ind i arbejdsvae­relset og lave nye bestilling­er eller tjekke mails,« siger hun.

Saerligt op til jul og i sommerhalv­året, hvor der er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark