Jyllands-Posten

I det evigt gyldne skaer fra kolonihave­n

Eva Madsen har haft både film- og tv-roller. Men det er sangen om mormor og kolonihave­huset, der har gjort hende til folkeeje.

-

Eva Madsen står bag en landeplage af de allermest sejlivede – sangen om ”Mormors Kolonihave­hus” fra 1978 – der gennem mange år har vaeret fast søndagsinv­entar i radioprogr­ammer som ”Giro 413”.

Hun kan se tilbage på adskillige pladeudgiv­elser og roller i film og tv i 1980’erne – heriblandt spillefilm­ene ”Cirkus Casablanca” (1981) og ”Barndommen­s gade” (1986). Eva Madsen har både haft en solokarrie­re og optrådt sammen med Clausen & Petersen – filminstru­ktøren Erik Clausen og skuespille­r, maler og musiker Leif Sylvester Petersen, med hvem hun var gift i årene 1985-1991.

De dannede også kunstneris­k par i Sylvester & Svalerne.

Efter skilsmisse­n fra Leif Sylvester fik hun musiker og komponist Knud Jacobsen som musikalsk og privat ledsager.

Eva Madsen har også arbejdet som kontorassi­stent, i en børnehave og som bevaegelse­spaedagog.

Hun er født i Odense og voksede ifølge B.T. op i en familie, hvor faren var murer og kommunist. I 1970’erne var Eva Madsen medlem af teatergrup­pen Skiftehold­et.

Hitsang naer smidt ud

Hitsangen om kolonihave­ns sus og dus var naer aldrig blevet til noget, har Eva Madsen fortalt i et interview med Ekstra Bladet.

»Der er ikke en sjael i hele kongeriget, der ikke kender den sang. Og det er egentlig sjovt, for den var naer aldrig kommet med på pladen ”I Storbyens Favn”. Leif ville ikke have den med, Clausen ville godt,« fortalte Eva Madsen.

Hun indsang vokalen én gang i studiet oven i grundbånde­t, så gruppen kunne traeffe en afgørelse – og denne sanger, København

 ??  ?? Eva Madsen har gennem sin karriere udgivet en raekke plader og har haft roller i både film og på tv.
Arkivfoto: Bent K. Rasmussen
Eva Madsen har gennem sin karriere udgivet en raekke plader og har haft roller i både film og på tv. Arkivfoto: Bent K. Rasmussen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark