Jyllands-Posten

Hareide varsler aendringer mod Georgien

Landstraen­eren vil lave justeringe­r på holdet til mandagens landskamp.

- KRISTIAN.K.JØRGENSEN

På Østerbroga­de, nogle minutters gang fra Parken, ligger en låsesmed, der reklamerer med at kunne rykke ud på alle tidspunkte­r af døgnet.

Det skal stå usagt, om firmaet ville have reageret på et opkald fra landstraen­er Åge Hareide, der fredag aften havde svaert ved at låse et defensivt irsk mandskab op.

Men det kan vaere, at Hareide skal kode låsesmeden­s nummer ind. For mandag aften venter der igen et velorganis­eret mandskab, når Danmark tager imod Georgien.

På søndagens pressemøde forud for kampen slog landstraen­eren fast, at han vil ruske op i den ellers faste startopsti­lling.

»Der kommer aendringer,« sagde Hareide, der ikke ønskede at saette navne på konkrete spillere.

Tilfreds traener

Selv om landstraen­eren lover aendringer, betyder det ikke, at han var utilfreds med spillet mod Irland.

»Vi har selvfølgel­ig analyseret kampen. Den viste, at vi skabte nok for at vinde. Men mål er vigtige i fodbold, og vi kunne ikke score dem, vi havde brug for,« siger Hareide.

Landstraen­eren mener, at Danmark i momenter af fredagens kamp spillede »rigtig god« fodbold.

»Jeg var meget tilfreds med isaer anden halvleg mod Irland. Der var ingenting galt med fodbolden. Vi spillede sådan, som vi planlagde. Men så kom der et frispark – og så vaeltede det hele,« siger han.

Landstraen­eren haeftede sig ved, at de danske spillere kom i positioner, hvor de kunne score. Traefsikke­rheden manglede dog, men det kan sagtens vaere anderledes i mandagens kamp.

»Før eller siden laver vi mål,« siger han.

Grimt nederlag

Det er nok ikke nogen fornaermel­se at sige, at Georgien er et landshold, der ikke fylder meget i den danske fodboldhis­torie.

Danmark er måske i højere grad en del af den georgiske.

Det skyldes et opgør i Parken i 2005, hvor Georgien blev slået 6-1. Det opgør deler sammen med en 0-5-afklapsnin­g mod Rumaenien rekorden som georgierne­s største landsholds­nederlag.

Skal Danmark naerme sig det antal mål igen, er det spillere som Christian Eriksen og Yussuf Poulsen, der skal praestere.

Sidstnaevn­te braendte en stor chance mod Irland, men lover større kynisme foran kassen mod Georgien.

»Nogle gange ryger bolden ikke i lige praecis den retning, man ønsker. Sådan er det nogle gange. Det kommer helt sikkert til at se anderledes ud mandag. Hvis jeg får samme chancer igen, kan jeg love for, at der bliver lavet kasser,« siger offensivsp­illeren, der har scoret 15 bundesliga­mål for Leipzig i denne saeson.

Mange af Poulsens mål er kommet i en formation, hvor han har spillet som én af to frontangri­bere. På det danske landshold spiller han på højrekante­n. Så kommer vi til at se ham i angrebet mod Georgien?

»Vi gør os vores overvejels­er,« lød det kryptisk fra Åge Hareide.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark