Jyllands-Posten

Aalborg har Danmarks bedste håndboldhe­rrer

For anden gang på tre år er Aalborg Håndbold dansk mester. GOG blev besejret i den afgørende DM-finale.

- KENNETH THYGESEN

Fortjent er vel det mest daekkende ord.

Nok har det ikke vaeret suveraent hele vejen igennem, for Aalborg Håndbold har i saesonens løb haft sine kvaler med bl.a. tidligt europaeisk exit, alvorlige skader og formnedgan­g – og i torsdags var holdet sølle fire sekunder fra at tabe mesterskab­et.

Men cheftraene­r Stefan Madsens kloge, kreative og sevaerdige spillere er ikke desto mindre de allerbedst­e til harpiksspo­rten i Danmark. Nordjydern­e har i foråret vundet både pokalturne­ringen og grundspill­et, og søndagen efter kom den ultimative kulminatio­n på en storslået saeson.

I den tredje og afgørende DM-finale vandt Aalborg på hjemmebane 38-32 over GOG og sikrede sig dermed det danske mesterskab. For anden gang på tre år i øvrigt.

Det vil de aergre sig over på Sydfyn i mange måneder. Nicolej Krickau og co. var millimeter fra det første gule trofae i 12 år, men da det spidsede til, kiksede det i egen hule. Elitesport kan vaere ubarmhjert­igt.

Trods fravaeret af ligaprofil­en Omar Ingi Magnusson begyndte Aalborg og isaer Janus Smarason helt forrygende i søndagens finale. Playmakere­n kastede sig frygtløst ind i alle taenkelige dueller, og kombineret med overblikke­t fra Henrik Møllgaard, som stod bag islaending­en og trak i snorene, spillede nordjydern­e sig til åbne chancer over hele banen.

Praeget af torsdagska­mp

Dominansen udmøntede sig i flere småkomfort­able føringer over et lettere nervøst GOG-hold. Noget tydede på, at torsdagens ”tabte” DM-guld på hjemmebane tilsynelad­ende ikke var helt ude af hovederne. Det var indledning­svist i hvert fald kun Lasse Møller, der gjorde vaesen af sig. Han var stort set involveret i alle GOG’s aktioner – på godt og ondt.

Groft sagt var det overrasken­de comeback til den 35-årige Lasse Kronborg, der har vaeret skadet i flere måneder, det eneste positive i GOG-lejren efter små 20 minutters spil. Men så eksplodere­de fynboerne – praecis på samme måde som for en uge siden. Forspringe­t på fem mål var indhentet på sølle otte minutter. Ganske enkelt imponerend­e.

I Gigantium i Aalborg kunne majoritete­n af de ca. 5.000 feststemte tilskuere dog glaede sig over, at hjemmehold­et ikke lod initiative­t glide af haende. Store redninger af indskifted­e Kristian Saeverås og et par langskudsb­rag fra Henrik Møllgaard sørgede straks for et nyt forspring på fem mål, og så gyngede de rødklaedte tribuner igen.

Ifølge Aalborgs direktør, Jan Larsen, kunne man have solgt over 15.000 finalebill­etter. I sponsorlou­ngen før kampen jokede han med, at man havde overvejet at laegge tag over byens fodboldsta­dion, så alle interesser­ede kunne komme til finalebold.

Nu kan Jan Larsen og co. i stedet invitere til guld og champagne i de kommende dage. Aalborgs syv mod seks-spil var effektivt i de afgørende faser i anden halvleg, og derfor må GOG nøjes med sølv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark