Jyllands-Posten

En tysk komet skal saette turbo på Maersks digitale revolution

TRANSPORT: En raekke tyske ivaerksaet­tere, som har fået millioner i ryggen af Maersk, er klar til at skyde nye vitaminer i den danske shipping-gigants digitale transforma­tion.

- LEONORA BECK

En lille, digital speditør, som benhårdt går efter at vende op og ned på fragtmarke­det, skal hjaelpe A.P. Møller - Maersk med at tage kampen op mod konkurrent­erne.

For nylig skød en gruppe investorer med Maersks venturearm i spidsen 200 mio. kr. i tyske Freighthub. Tanken er, at ivaerksaet­terne fra Tyskland skal danse taet med hele Maersk-gruppen fremover og hjaelpe med at få rederigrup­pens digitale drømme til at flyve.

»Nu, hvor Maersk Growth

har investeret i os, åbner det for, at vi kan udforske et partnerska­b, der stikker langt dybere, også på det operatione­lle niveau. Maersk har en staerk, digital agenda, og vi ser virkelig frem til at samarbejde i fremtiden og bygge nye digitale produkter sammen,« siger Ferry Heilemann, adm. direktør i Freighthub, til Jyllands-Posten.

Rederiet kaemper med magre marginer, og for at komme bundlinjen til undsaetnin­g har Maersk søsat en storstilet digital indsats og transforma­tion af forretning­en. I stedet for bare at sejle med containere vil Maersk fremover tilbyde langt flere transports­ervices til sine kunder, og det skal de digitale muligheder hjaelpe med.

»Vi ser frem til at ledsage Freighthub i at udvikle sig som en digital speditør, og vi tror på, at vores samarbejde kan hjaelpe begge selskaber med at udbygge evnerne og produktudb­uddene,« skriver Jeppe Høier, partner i Maersk Growth, i en e-mail til Jyllands-Posten.

Investerin­gen i Freighthub og en raekke andre digitale transporti­nitiativer sker, efter at konkurrent­erne ligeledes satser hårdt på at sprede vingerne i digital logistik.

»Rederierne er i fuld gang med at positioner­e sig i øjeblikket for at sikre, at de har fodfaeste, når speditions­branchen for alvor bliver digital igennem hele vaerdikaed­en,« siger Jonas Eliasson, analytiker hos Kepler Cheuvreux.

Her har nye aktører, der som Flexport og Freighthub slår sig op på at vaere fuldt ud digitale og tilbyde real timepriser, vundet opmaerksom­hed fra både traditione­lle speditører og kapitaltun­ge investorer.

»Selvfølgel­ig ved ingen, hvem der i sidste ende bliver vinderne, så det er meget vigtigt for Maersk at vaere med,« siger Jonas Eliasson.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark