Jyllands-Posten

KIRK KAPITAL

-

Pengetanke­n blev skabt af penge fra Kirk Johansenfa­milien.

Denne familiegre­n blev i 2007 købt ud af Lego af den anden gren af Lego-familien, Kirk Kristianse­n.

PFA Pension i slutningen af sidste år.

»Vi ligger defensivt i vores aktieporte­følje, så vi har sikret os mod en aktienedtu­r,« siger Tine Choi Danielsen, chefstrate­g i PFA Pension.

I Sydbank har man ikke rådet kunderne til at skaere ned for aktieandel­en – endnu.

Is i maven

»Som investor skal man have lidt is i maven, men vores ord til kunderne er, at de skal gøre sig klar på, at 2019 er et år med meget store udsving. Det har vaeret udsving i opadgående retning, men nu går det den anden vej. Det er bare ikke kraftigt nok endnu til, at vi vil råde aktionaere­rne til at skaere ned i beholdning­en,« siger Jacob Pedersen, aktieanaly­sechef i Sydbank.

I det nuvaerende miljø er det saerligt selskaber i teknologis­ektoren, som kan blive ramt. Men det er langtfra den eneste sektor.

»Den globale handel er gået i stå, og det rammer industrien. Derudover lider finanssekt­oren også under de faldende rentenivea­uer, fordi det saetter bankernes rentemargi­naler under yderligere pres,« siger Frederik Engholm, chefstrate­g i Nykredit.

Omvendt vil sektorer som forsyning, sundhed og stabilt forbrug klare sig bedre, hvis tingene forvaerres.

»De vil kunne klare sig igennem en storm. Alle skal jo f.eks. have tandpasta og havregryn uanset hvad,« siger Frederik Engholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark