Jyllands-Posten

82.000 deltog i royal løbefest

-

Selvom en skade i ryggen mandag afholdt kronprins Frederik fra at løbe som planlagt ved Royal Run, var glaeden stor, da det populaere løb var tilbage i fire danske byer, efter at kronprinse­n for første gang lancerede det royale løb i forbindels­e med sin 50 års fødselsdag sidste år.

I alt var over 82.000 danskere tilmeldt løbet, som bød på distancer for enhver smag i Aarhus, Aalborg, København og Rønne. Det var muligt både at deltage i korte familieløb eller gådistance­r på den såkaldte One Mile – svarende til 1,6 km. Mens de mere erfarne løbere kunne prøve kraefter med henholdsvi­s 5 eller 10 km.

Selv begyndte kronprinse­n dagen i Aarhus, hvor Kongeskibe­t lagde til kaj op ad formiddage­n. Herefter skød kronprinse­n flere kortere løb i gang, inden han selv til fods begav sig ud på One Mile-ruten i de aarhusians­ke gader.

»Jeg forventer, at alle får en rigtig god dag uanset, hvor i landet man måtte løbe henne,« sagde kronprinse­n kort efter sin ankomst og opfordrede danskerne til at komme i mål med et smil på laeben.

Udover kronprinse­ns deltagelse ved One Mile i Aarhus, deltog han også i 10 km-ruten i København. Dette skete dog på cykel, da en diskusprol­aps i ryggen afholdt ham fra at løbe som planlagt.

I Aalborg løb kronprinse­sse Mary 5 km-turen samt One Mile-distancen sammen med julemaerke­børn og børn fra Lykkeliga, mens parrets fire børn deltog i løbefestli­ghederne i København.

Udover løbet 2. pinsedag var Royal Run den 1. juni i Klaksvik på Faerøerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark