Jyllands-Posten

På torvet i Køge: »Han er ikke trovaerdig efter det med caféen derovre«

Meningerne om, at topsociald­emokraten Henrik Sass Larsen traekker stikket, er delte på torvet i Køge.

- MORTEN PIHL

Anemette Høfler er ikke ked af, at Socialdemo­kratiets gruppeform­and, Henrik Sass Larsen, pinsemanda­g meddelte, at han sygemelder sig på ubestemt tid, ikke fremover er til rådighed for partiet og heller ikke genopstill­er for Socialdemo­kratiet ved naeste folketings­valg.

»Han er ikke trovaerdig efter det med caféen derovre,« siger hun og nikker over mod Café Vanilla, der ligger på det naesten mennesketo­mme torv i Køge, hvor Henrik Sass Larsen har vaeret opstillet gennem 20 år.

»Jeg forstår ikke, at han fik chancen for at stille op igen for Socialdemo­kratiet efter det,« siger Anemette Høfler og henviser til sagen om Bandidos-rockeren ”Suzuki-Torben” i Køge.

Som følge af en advarsel fra Politiets Efterretni­ngstjenest­e, PET, til davaerende partiforma­nd Helle ThorningSc­hmidt om Henrik Sass Larsens kontakt til rockeren, som han mødtes med på Café Vanilla, endte Henrik Sass Larsens drømme om at blive finansmini­ster i Helle Thorning-Schmidts regering med at blive – ja, en drøm. Nu lykkes det heller ikke denne gang for Henrik Sass Larsen, hvis kontrafej møder én på adskillige valgplakat­er på vej ind i Køge. På torvet i Køge er der ingen denne søvnige mandag.

Ekstra Bladet fortalte kort før valget på baggrund af grundig research, at Socialdemo­kratiets gruppeform­and har vaeret naermest usynlig i valgkampen, og mandag beskyldte Henrik Sass Larsen i et Facebook-opslag søndag tabloidpre­ssen for at vaere efter ham.

»Alle har en graense og også jeg. Og den graense er desvaerre for laengst overskrede­t,« skrev han.

Pressens skyld?

Men det tror kundekonsu­lent Anemette Høfler, der i hele sit 44-årige liv har boet i Køge, ikke på.

»Der må ligge noget andet bag. Jeg tror ikke på, at det er pressens skyld – det er vanvittigt at påstå, og jeg har ingen medlidenhe­d med ham,« siger Anemette Høfler, som selv stemte på Liberal Alliance.

Hun siger, at hun ikke ved, hvad Henrik Sass Larsen har gjort for Køge.

Gitte Skov er lige gået forbi Café Vanilla med en veninde.

»Vi gik faktisk lige og snakkede om, at det var fantastisk, at en mand i den position går ud og aerligt fortaeller om grunden til, at han sygemelder sig. Og jeg synes faktisk, at pressen er hård ved folk,« siger 53-årige Gitte Skov.

Hun stemte socialdemo­kratisk denne gang – ligesom ved valget i 2015. Men hun var en af de flere tusinde vaelgere, som undlod at stemme personligt på Henrik Sass Larsen, der ikke fik personlige stemmer nok til en plads i Folketinge­t. Med 4.017 stemmer mod 7.201 ved valget i 2015 kom han kun i Folketinge­t ved hjaelp af såkaldte listestemm­er.

»Jeg stemte personligt på ham ved valget i 2015, men det gjorde jeg ikke denne gang. Jeg hørte lidt, hvad andre kandidater stod for, og jeg var i tvivl om, hvilket parti jeg skulle stemme på. Men jeg stemte på samme parti,« siger Gitte Skov, der husker Henrik Sass Larsen for at have vaeret meget engageret i forbindels­e med byfornyels­e i Køge.

Hun mener, at Henrik Sass Larsen »skulle have vaeret lidt mere synlig i valgkampen«.

Torben Hansen er på vej over torvet i Køge på cykel og stopper op. Han er 60 år, bankmand og stemte som altid borgerligt. Han fortaeller, at partierne har vaeret på torvet flere gange under valgkampen, hvor han har set Henrik Sass Larsen »et par gange«.

»Jeg synes ikke, han har vaeret så synlig i valgkampen,« siger han.

Torben Hansen har ikke ondt af Henrik Sass Larsen, når denne siger, at graensen er nået efter en hård omgang i tabloidpre­ssen.

»Henrik Sass Larsen har altid selv vaeret kendt for at vaere saerdeles kontant. Så må han også finde sig i selv at blive behandlet kontant. Så jeg ved ikke, om han får den store medynk,« siger Torben Hansen, der tilføjer, at han har svaert ved at vurdere, hvad Henrik Sass Larsen har gjort for Køge.

»Henriks bro«

Men det har formanden for Socialdemo­kratiet i Køgekredse­n, Jesper Hesselberg Andersen, ikke. Han peger bl.a. på den nyligt åbnede Køge Nord-station med en bro over motorvejen.

»Det er Henriks (Sass Larsen, red.) bro, og i forbindels­e med jernbanen fra København til Roskilde spillede han en aktiv rolle i, at den kom til Køge og ikke over Roskilde,« siger han.

»Jeg er knust og trist og enormt ked af det, for han har betydet utrolig meget for Socialdemo­kratiet. Det er i høj grad Henrik, som har lagt den strategi og kurs, som gør, at Socialdemo­kratiet står staerkt og kan indtage regeringsk­ontorerne i Danmark,« siger Jesper Hesselberg Andersen.

 ??  ?? Den 44-årige kundekonsu­lent Anemette Høfler, Køge, tror ikke på Henrik Sass Larsen (S) og er i tvivl om, hvad han har gjort for byen. Fotos: Nicolai Lorentzen
Den 44-årige kundekonsu­lent Anemette Høfler, Køge, tror ikke på Henrik Sass Larsen (S) og er i tvivl om, hvad han har gjort for byen. Fotos: Nicolai Lorentzen
 ??  ?? Den 60-årige bankmand Torben Hansen fra Køge mener ikke, at Henrik Sass Larsen var saerlig synlig under valgkampen.
Den 60-årige bankmand Torben Hansen fra Køge mener ikke, at Henrik Sass Larsen var saerlig synlig under valgkampen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark