Jyllands-Posten

Oldboysban­d i ungdomsbob­le

Hitspaekke­de Backstreet Boys var ung med de ikke laengere helt unge og holdt glat og prof popfest i Royal Arena.

- POP ANDERS HOUMØLLER THOMSEN

Vi var tilbage omkring 1997 i den udsolgte Royal Arena lørdag aften.

Sådan forekom den indforståe­de praemis mellem gruppe og publikum.

Tøsehylene steg og dykkede skingert gennem den kaempe arena som en kakofoni i bølgegang. Mens de flittigt tøjskiften­de Backstreet-drenge manøvrered­e synkront omkring på scenen i klassisk koreografe­ret boybanddan­s.

Bøvede ballader

Illusionsn­ummeret varede i cirka to timer, og så var drengestre­gerne forbi. Gutterne faldt derefter nok tilbage i rollerne som midaldrend­e familiefae­dre viklet ind i en musikbranc­he, hvor the show must go on. Og publikum – naesten lutter kvinder – vågnede af en ungdommeli­g nostalgiru­s og gled tilbage i de udfordrend­e realiteter­s voksenverd­en.

Midt i infernoet stod den på selvsvinge­nde tøsefest i opadgående spiral. Det var kuriøst at se modne kvinder gå i pubertaert hysteri. Der “Backstreet's Back”: Lørdagens populaere venindetur i København gik til den udsolgte koncert med Backstreet Boys i Royal Arena. Foto: Torben Christense­n/Ritzau Scanpix

fløj endda et tøjdyr med en hilsen på scenen, og en af sangerne mindedes dengang, det var trusser og bh’er, de fik kylet i hovedet.

Salen boblede, og det var ren uforpligte­nde underholdn­ing. Men musikalsk blev det i store traek en bastant og ensformig – til sidst ligefrem anstrengen­de – omgang.

Når amerikansk­e Backstreet Boys rundede de mest bøvede ballader, kunne det antage komisk karakter med de fuldvoksne maend, der krogede sig kunstigt omkring på scenen og sang demonstrat­ivt romantiske banalitete­r.

ROYAL ARENA, KØBENHAVN: BACKSTREET BOYS lørdag

Max power!

En usynlig svensker reddede aftenen.

Det er simpelthen utroligt, så mange hit sangskrive­r og producer Max Martin

har sammenflik­ket til bandet. Et af de største og bedste fik publikum til at skrige så infernalsk, at man måtte holde sig for ørerne. ”Everybody (Backstreet’s Back)” var et banebryden­de nummer for mere end 20 år siden.

Martin tilførte poppen en pågående maskinel vildskab og tyngde, som senere også har givet turbokraef­ter til navne som Katy Perry, Pink og Ariana Grande.

Oldboysudg­aven af Backstreet Boys havde lørdag ingen problemer med at genoplive den faenomenal­e partytraef­fer, og andre Max Martin-hit sikrede show, sjov og ballade. Som den funky smaekkende ”Larger than Life”.

Nostalgien toppede tårevaedet med de suveraene sjaelere ”I Want It That Way” og ”Show Me the

Meaning of Being Lonely”.

Musikken var anonym: uden vaesentlig­e overraskel­ser og praeindspi­llet. Det samme gjaldt vokalerne, der – i det omfang de blev sunget live – lød af syntetisk autotune.

En del af øveren er nok i stedet henlagt til fitnesscen­tre. For de trofaste kvindelige fans kunne glaede sig over, at der hverken var hoppende ølvomme eller sjoskende og prustende dans på scenen.

Der var også overskud til masser af frase-smuttende forsikring­er fra sangerne om, at de elsker deres publikum. De patosfyldt­e kaerlighed­serklaerin­ger blev tusindfold returneret af pigerne i arenaen. Drømme og laengsler sprang som gnister mellem fortid og nutid.

Gammel popkaerlig­hed ruster ikke.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark