Jyllands-Posten

Ingen tid til fest gør landstraen­er vred: »De burde skamme sig«

En tredjedel af landsholde­t blev mester søndag aften, men de har ikke tid til at nyde guldet. Det aergrer Nikolaj Jacobsen før denne uges landskampe.

- KENNETH THYGESEN

De gik alle gennem den samme glasskyded­ør ved hotellets indgang, men udgangspun­ktet var vidt forskellig­t.

Mikkel Hansen var frisk og veludhvile­t. Det samme var Nikolaj Øris og Lasse Andersson. Niclas Kirkeløkke virkede derimod noget traet efter sin afskedskam­p i GOG, der sluttede med sølv, mens brødrene Landin heller ikke var i jublende godt humør efter at have misset det tyske mesterskab i sidste spillerund­e.

En knap 11 måneder lang klubsaeson blev for de fleste danske landsholds­spilleres vedkommend­e afsluttet søndag, og derfor strålede verdensmes­trene heller ikke af overskud, da de mandag middag tjekkede ind i København til saesonens sidste opgave i form af to EM-kvalifikat­ionskampe.

Foruden en syg Mads Mensah manglede der 6 af 18 udtagne spillere på Hotel Scandic i Kødbyen. Det drejede sig om Aalborgs Henrik Møllgaard og René Antonsen samt Flensburg-Handewitt-kvartetten Lasse Svan, Rasmus Lauge, Simon Hald og Anders Zachariass­en, som blev henholdsvi­s dansk og tysk mester søndag aften.

De havde alle af landstraen­er Nikolaj Jacobsen fået lov til at springe over pressemøde­t og i stedet møde direkte til haltraenin­g kl. 17, så de kunne fejre mesterskab­et så laenge som muligt.

»Det er synd at blive mester og stort set ikke have tid til at fejre det. Jeg vil gå så langt at sige, at de, der planlaegge­r turneringe­rne, burde skamme sig. Det er ikke i orden at slutte søndag og møde direkte ind til landsholds­samling mandag. Så har man ikke nogen forståelse for, hvad spillerne går igennem i en lang saeson,« siger landstraen­eren.

Manglende hensyn

Nikolaj Jacobsen er ikke irriteret over, at han i forbindels­e med denne uges to kampe mod Ukraine og Faerøerne er nødt til skrue ned for belastning­en – nej, det er primaert det manglende hensyn til spillerne, han aergrer sig over.

»Det handler ikke om at nå en hulens masse. Dette er en overlevels­esuge, hvor vi skal have de resultater, vi skal bruge. Det er spillerne, jeg har ondt af. De begyndte saesonen midt i juli og har kaempet siden da, og så når vi frem til midten af juni, og så har de seks timer sammen, inden det er slut. Og så går man hver til sit. Det er noget af det vaerste som hold,« siger han og understreg­er:

»Det er alt for presset. Det er videre til naeste opgave hele tiden.«

Ifølge Mikkel Hansen er en landsholds­samling på dette tidspunkt af året ikke optimalt. Nogle er dybt skuffede efter et tabt mesterskab, mens andre stadig lugter af champagne.

»I begge situatione­r er det ikke nemt at møde ind. Det er en svaer situation at stå i,« siger han.

Laeg dertil, at mange af spillerne på det danske landshold er på lønningsli­sten i Europas topklubber og derfor har spillet ekstra mange kampe. Det gaelder også PSG’s Mikkel Hansen, der bøvler med betaendels­e i albuen og derfor kun spiller onsdagens kamp i Ukraine.

»Jeg har ikke kunnet skyde i et stykke tid. Det er ikke det bedste, men der venter en forholdsvi­s vigtig kamp.«

Det er otte måneder siden, at landsholde­t indledte EM-kvalifikat­ionsspille­t med en sejr over netop Ukraine. I alt er det blevet til tre sejre i fire kampe, og derfor skal naesten alt gå galt, hvis ikke Danmark i slutningen af denne uge står med en EM-billet.

De to bedste hold fra gruppen går direkte videre, mens nummer tre skal i endnu et kvalifikat­ionsspil. Med andre ord er ét enkelt dansk point nok. Ifølge Nikolaj Jacobsen er det klare mål dog at vinde begge kampe og dermed puljen.

»Der er ingen tvivl om, at vi står over for en udfordring med en masse spillere, der har haft en lang og hård saeson, så det handler om at sammensaet­te et program, så vi holder humøret oppe og får en god uge.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark