Jyllands-Posten

For salget på hjemmebane­n

-

møbelmarke­d ifølge DI-organisati­onen med 7 pct., mens 2018 gav et dyk på 1,5 pct. til 9,4 mia. kr.

Flemming Larsen peger samtidig på, at flere danske møbelprodu­center aktuelt har bedre indtjening end årene før – trods ustabile markeder og valutaudsv­ing.

Samme melding lyder fra erhvervsor­ganisation­en Dansk Detail, som også omfatter danske møbelhandl­ere. Adm. direktør Jens Birkeholm peger på, at der er en samlet omstilling i gang:

»Butiksform­aterne i møbelsekto­ren aendrer sig lige nu, så der sker en bedre tilpasning mellem fysiske og digitale formater. Samlet går det faktisk på det jaevne for det danske detailmark­ed med møbler. På bundlinjen virker det, som om der bliver drevet flere butikker mere effektivt, så der kan tjenes penge til omstilling.«

Mens der er samlede tal for møbeldelen, er der ikke tilsvarend­e opgørelser for produktion samt eksport af brugskunst, designprod­ukter og andet boligudsty­r. Regnskabst­al viser dog, at flere designsels­kaber har høj fart i forretning­en.

Det gaelder eksempelvi­s Gubi, der i fjor fik kapitalfon­den Axcel som medejer. I brancheana­lysen fra BIQ er Gubi det selskab, som er bedst til at tjene penge blandt alle de vurderede inden for møbler og boligudsty­r.

»De seneste par år har designbran­chen aendret sig og tiltrukket investorer samt ny kapital. Flere klarer sig bedre end før. Det sker med nye modeller samt processer, hvor vi har laert af modeindust­rien, som er hurtig til at omstille sig,« siger Jacob Gubi Olsen, adm. direktør og medejer.

Han erkender samtidig, at der er et vist pres på afsaetning­en isaer i Skandinavi­en og det danske hjemmemark­ed.

»Vi laegger energien i at komme ud på store markeder ude i verden. Der har vi masser til gode.«

 ?? Foto: Morten Lau-Nielsen ?? Rami Jensen blev for et år siden direktør for IDdesign, der ejes af Lars Larsen og driver møbelkaede­rne Ilva og Idemøbler.
Foto: Morten Lau-Nielsen Rami Jensen blev for et år siden direktør for IDdesign, der ejes af Lars Larsen og driver møbelkaede­rne Ilva og Idemøbler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark