Jyllands-Posten

IBM fyrer over 1.000 ansatte

It-selskabet IBM fyrer igen et stort antal medarbejde­re. Virksomhed­en har allerede en igangvaere­nde retssag fra tidligere medarbejde­re på halsen.

- KATHARINA ANDERSEN

1.700 medarbejde­re står til at miste deres job hos it-giganten IBM. Det skriver det amerikansk­e medie CNBC.

Ifølge en kilde taet på IBM fyrer selskabet omkring en halv pct. af dets medarbejde­rstab, der i alt taeller 340.000.

IBM selv meddeler, at fyringerne kommer som led i en udviklings­proces, der bl.a. skal sørge for, at selskabet øger sit overskud den kommende tid.

»Vi fortsaette­r med at tilpasse vores team i forhold til it-udviklinge­n, og vi kommer også til at ansaette aggressivt i de nye områder, som vi forudser vil skabe vaerdi hos vores klienter og hos IBM,« siger en talsperson for IBM til CNBC.

En gennemgang af IBM’s jobliste viser da også, at der lige nu er over 7.000 job at søge hos virksomhed­en.

Retssag om fyring

Det er langtfra første gang, at IBM vaelger at afskedige medarbejde­re. Både i 2016 og i 2017 besluttede virksomhed­en at afskedige flere tusinde medarbejde­re flere steder i verden, og det er ikke alle, der er lige tilfredse med it-gigantens måde at håndtere fyringerne på.

Efter en fyringsrun­de i 2018 besluttede en tidligere medarbejde­r at laegge sag an mod selskabet, efter hvad hun mente var en uberettige­t fyring på grund af hendes alder. Den sag er endnu ikke afgjort, men IBM kan potentielt komme til at betale hundredvis af millioner i erstatning til tidligere medarbejde­re, hvis selskabet taber retssagen.

IBM opsagde også omkring 50 medarbejde­re i Danmark i løbet af 2018, mens der i 2015 blev afskediget 60 danske medarbejde­re.

Flere job i Indien

De senere år har IBM satset på at skabe flere kontorer i Indien, og lige nu arbejder omkring en tredjedel af virksomhed­ens ansatte i Indien.

Siden starten af 2019 er IBM’s aktie steget med 16 pct., men i april kunne virksomhed­en meddele, at omsaetning­en i årets 1. kvartal ikke havde levet op til forventnin­gerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark