Jyllands-Posten

Spot får ros i udlandet

-

Den aarhusians­ke festival Spot-festival, som fandt sted i begyndelse­n af maj, har efterladt et saerdeles godt indtryk hos udenlandsk­e medier og branchefol­k. Det skriver stiften.dk.

Det kan man bl.a. laese i flere medier og blogs uden for Danmarks graenser. Heriblandt det engelske musikmagas­in Clash Magazin, som skriver:

»Spot leverer fuldt ud varen på kreativite­t, innovation og overraskel­ser, hvilket gør det til en af de mest relevante festivaler. Med en finger placeret direkte på pulsen rammer festivalen ikke kun, hvor musikken er, men hvor den er på vej hen. Det gør den til et komplet must for alle der har brug for og vil vaere foran i gamet (...).« Ifølge stiften.dk vaekker de rosende ord glaede og stolthed hos festivalen.

»Det er svar på en af de målsaetnin­ger, vi har, nemlig at skabe kendskab uden for landets graenser til dansk og nordisk musik. Med en ovenud positiv respons fra udlandet kan vi vinge den af og taenke, at vi gør noget af det rigtige og er på et internatio­nalt niveau« siger festivalen­s formand, Gunnar Madsen.

Den aarhusians­ke festival fandt i år sted fra den 2. til den 4. maj og var den 25. af sin slags. I alt lagde publikum og branchefol­k øre til over 300 koncerter fordelt på mere end 30 scener i hele byen. 1.400 branchefol­k, hvor af de 262 var internatio­nale gaester, deltog i år i festivalen.

Ifølge festivalfo­rmanden er den positive respons fra de internatio­nale gaester med til at udvikle fremtidens festivaler. Men den er også vigtig for de danske artister, som har optrådt.

»Kunstnerne bruger det i udlandet som en reference, ligesom man har brug for anbefaling­er, når man søger job,« siger han til stiften.dk.

Derudover er de positive takter i udlandet også god for Aarhus, fordi de er med til understøtt­e byens kulturelle image, hvilket giver noget at arbejde videre med.

5

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark