Jyllands-Posten

Aarhusiane­rne kom taet på kronprinse­n til royalt løb

Hele byen var på den anden ende, da en sportsglad kronprins mandag skød Royal Run i gang.

- CECILIE ALS MORTENSEN

»Det er ham i den mørkeblå trøje. Kan du se ham, skat?«

Et par små øjne løfter sig fra brostenene i midten af Aarhus og retter sig mod en gående kronprins Frederik, som i rask tempo har begivet sig ud på den 1,6 km lange One Mile-rute til dette års Royal Run.

Omgivet af et par enkelte sikkerheds­folk og Aarhus’ kulturrådm­and, Rabih AzadAhmad (R), spadserede han gennem de aarhusians­ke gader.

Taet på kronprinse­n

Selvom en skade i ryggen i år forhindrer kronprinse­n i at løbe til det royale løb, som mandag var tilbage i fire byer landet over, efter at kronprins Frederik lancerede løbet forrige år i forbindels­e med sin 50-års fødselsdag, var smilet og overskudde­t stort.

Overalt på ruten havde aarhusiane­rne mulighed for at komme helt taet på den sportsglad­e prins, som undervejs tog sig tid til at medvirke på selfies og dele opmuntrend­e skulderkla­p ud.

I takt med at prinsen bevaegede sig frem, bredte sig en lettere kaotisk stemning blandt tilskuere og de omkring 17.000 tilmeldte løbere. Alle ville have et blik af den kommende konge, og glaeden var stor, når blikkene mødtes eller lokale aarhusiane­re tilfaeldig­t fik øje på kronprinse­n på en pinsegåtur gennem byen.

Ruter for alle

Kort inden prinsens løb havde også en sønderjysk familie bevaeget sig ud på en af mandagens ruter. Her prøvede familien Leerskov Rasmussen nemlig kraefter med familiemil­en, som er åben for deltagere i alle aldre.

»Det er efterhånde­n blevet en tradition for os som familie at deltage i Royal Run. Naeste år regner vi med, at vi skal løbe 5 km sammen,« siger Helene Leerskov Rasmussen, som sammen med familien på fire havde taget den knap 150 km lange tur fra Haderslev for at deltage i det kongelige motionsløb i Aarhus.

»Vi er en aktiv familie, og så jeg er selv en lille royalist, så vi håber selvfølgel­ig at kunne spotte kronprinse­n og vinke til ham,« tilføjer hun. Mens familiens egen Frederik aergrede sig over, at forrige års løb endte med en mislykket highfive til kronprinse­n af samme navn.

»Det var lige ved, men så blev jeg skubbet vaek,« siger Frederik Leerskov Rasmussen, som ligesom resten af familien melder klar til at løbe turen på 5 km naeste år.

Det er første gang, vi deltager i år. Vi forsøgte at få pladser forrige år, men der var udsolgt. Så i år skulle det vaere,« siger Heino Hansen, som sammen med Sanne Busch skal prøver kraefter med den 5 km lange rute. Heino Hansen, deltager i Royal Run

Bred opbakning til løbet

Trods regnen, som i løbet af mandagen sneg sig frem, var der ikke tvivl om opbakninge­n til Royal Run.

Matchende hvide trøjer, klapvogne og friske løbere i alle aldre snoede sig hele dagen gennem de aarhusians­ke gader. Men om det kongelige motionsløb bliver gentaget de kommende år, er endnu uvist.

»Vi arbejder selvfølgel­ig på det og holder momentum oppe i forhold til sidste år. Alt kan ske, og jeg håber på det

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark