Jyllands-Posten

Jeppe Morell klar til titelkamp: Jeg har traenet rigtig meget

Morell skal for anden gang i karrieren bokse om IBF Baltic-titlen. Hans forberedel­se har vaeret optimal og involveret en tidligere verdensmes­ter og traening i Rom.

- HENRIK PHILIP HARE

Traeningsc­entret var ganske råt: En enkelt boksering, sandsaekke langs vaeggene og løse håndvaegte rundt om på gulvet.

Men selve traeningen var alt andet end sparsommel­ig, da Jeppe Morell i den forgangne uge opholdt sig i Rom for at sparre forud for sin kommende kamp mod Dayron Lester om IBF Baltictitl­en.

Morells sparringsp­artner var Giovanni de Carolis, tidligere verdensmes­ter af to omgange i super mellemvaeg­t og en mand, der måske er på vej mod tinderne igen med en titelkamp om kort tid.

»Selve sparringen var rigtig god. Og det gik virkelig op for mig, at jeg havde at gøre med en bokser af internatio­nalt topniveau. Sparringen var rigtig hård,« fortaeller Jeppe Morell.

Traeningso­pgørene mellem den danske letsvaerva­egter og de Carolis var italienere­ns ide. Det var således fra hans lejr, at Morell blev spurgt, om han ville til Italien og sparre med alt betalt. Årsagen er, at de Carolis havde brug for at traene mod en venstrehån­det bokser inden sin naeste kamp.

»Det var et meget profession­elt miljø, hvor vi mødtes, tog til sparring og så direkte videre til hans private fysioterap­eut og saunaområd­er og spiste og lavede fysisk traening sammen. Det var en oplevelse at vaere dernede,« siger Jeppe Morell.

Jeppe Morell tager en chance:

»Det bliver man nødt til« Sparringen i Rom var blot den første halvdel af Jeppe Morells afsluttend­e forberedel­se til kampen den 15. juni.

Efter han kom hjem fra Rom til Aarhus ventede således anden etape, som er sparring med ukrainske Max Bursak, der er tidligere europamest­er.

Optimale betingelse­r

Laegger man de to sparringso­mgange sammen, opnår man det, som Jeppe Morell ikke tøver med at kalde den optimale forberedel­se.

»Det kan ikke blive mere optimalt. Jeg har traenet rigtig meget. Og jeg har levet lige efter bogen og ikke lavet nogle ting, som jeg bagefter kan sige, jeg ikke skulle have gjort,« siger Jeppe Morell.

Aarhus-bokseren fokuserer om nogen på kampforber­edelse i boksning. Det er her, han finder det rette gear inden en kamp, og det var på grund af knas med en sparingspa­rtner, der aldrig nåede frem, at han i fjor endte med helt at melde fra til en kamp mod den tidligere verdensmes­ter Dimitrii Chudinov.

»Sparringen løfter en til det niveau, man skal bokse på. Hvis jeg vaenner mig til at bokse mod en fra et lavere niveau, så får jeg et chok, når jeg går ind i ringen. Sparringen er der, hvor du bruger alt. Både fysikken og det mentale er i spil, fordi det er en lille kampsimula­tion, hvor du får øvet alt det tekniske. Det handler om at blive gearet til kamp. Det er det allervigti­gste i forberedel­sen for mig,« siger Jeppe Morell.

Formen er på plads

Han understreg­er også, at han ikke har en finger at saette på oplevelsen denne gang:

»Det giver en stor selvtillid at have vaeret igennem det her forløb. Mange af sparringss­essionerne i Rom lignede også meget en kamp, fordi der både var kampleder og sekunderin­g på, og folk der gik og tog billeder og video.«

I den hårde traening i Italien har Jeppe Morell sparret både 10 og 12 omgange ad gangen med de Carolis.

Den sidste afpudsning kommer oven på en allerede eksisteren­de god grundform, og netop formen udgør en grundsten i Morell og hans traener Thomas Povlsens planer for kampen mod Dayron Lester.

»Målet er ikke at forcere kampen eller at slå ham ud. Målet er at nedbryde ham over 10 omgange og følge den plan, vi har lagt nu,« siger Jeppe Morell, som drog fra Rom med andet end blot god form:

»De Carolis sagde til mig, at med de boksere, der er i min vaegtklass­e, så kan jeg gå rigtigt langt og vinde over de fleste. Det sagde jeg tak for, men han afviste, at jeg skulle takke. For det var ikke noget, han sagde for at vaere flink. Det var noget, han mente. Og det tror jeg er det største kompliment, jeg har fået i min karriere, når det kommer fra en mand, der ved, hvad han snakker om.«

 ??  ?? Jeppe Morell får for anden gang chancen for at vinde IBF Baltictitl­en i letsvaerva­egt. Første gang lykkedes det ikke, da han mødte svenskeren Sven Fornling. Den 15. juni møder Morell finnen Dayron Lester om samme titel i en kamp over 10 omgange. Foto: Jacob Jørgensen/Polfoto
Jeppe Morell får for anden gang chancen for at vinde IBF Baltictitl­en i letsvaerva­egt. Første gang lykkedes det ikke, da han mødte svenskeren Sven Fornling. Den 15. juni møder Morell finnen Dayron Lester om samme titel i en kamp over 10 omgange. Foto: Jacob Jørgensen/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark