Jyllands-Posten

Muhammedte­gners traeskulpt­ur braendt ned

Politiet mistaenker, at en påsat brand har ødelagt den svenske kunstner Lars Vilks' kunstvaerk "Waaaall".

-

En traeskulpt­ur af den svenske kunstner Lars Vilks blev natten til tirsdag braendt ned til jorden. Det oplyste Sveriges Radios kanal P4 Örebro tirsdag.

Politiet mistaenker, at det er en påsat brand, der har ødelagt kunstvaerk­et. Det skriver den svenske avis Aftonblade­t. De tekniske undersøgel­ser af haendelsen var tirsdag formiddag i gang.

Den 72-årige kunstprofe­ssor Lars Vilks er isaer kendt for i 2007 at publicere en tegning, hvor profeten Muhammed har skikkelse af en hund.

Han var et af hovednavne­ne ved et arrangemen­t på Krudttønde­n i København 14. februar 2015 om kunst, blasfemi og ytringsfri­hed. En ung, straffet mand med radikal islamistis­k overbevisn­ing, Omar El-Hussein, gik til angreb og forsøgte at draebe flere. Filmmanden Finn Nørgaard mistede livet.

Ikke første brand

Det braendte kunstvaerk ved navn "Waaaall" var en del af en permanent kunstudsti­lling, der hedder Konst på Hög.

Den består af en raekke skulpturer, der er placeret i et bakket landskab i Kumla lidt uden for Örebro i det centrale Sverige.

Politiet fik anmeldelse­n om branden omkring klokken 01.30 natten til tirsdag. Da politiet kom frem, var skulpturen braendt ned, skriver P4 Örebro. Det er ikke første gang, at et af Lars Vilks' vaerker braender.

I 2016 braendte hans kunstvaerk "Nimis" delvist ned. Det står ved kysten i naturreser­vatet Kullaberg i Skåne.

Vaerket er cirka 150 meter langt og op til 15 meter højt. Konstrukti­onen er lavet af adskillige ton drivtømmer, som Vilks har samlet siden 1980.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark