Jyllands-Posten

Eagles er verdensmes­tre i velvaerero­ck

Publikum blev upåklageli­gt serviceret med venlig countryroc­k fra det kronisk populaere Eagles. Men alt er lige lovlig pertentlig­t styret på det veldrevne ”Hotel California”.

- EAGLES

det knap 50 år gamle band gav koncert i Danmark. 12.800 siddende gaester blev pakket ind i enormt laekker lyd i to en halv time.

Flippet fortaellin­g

Selv hørte jeg senest gruppen for otte år siden ved en hyggelig koncert ved Hjallerup uden for Aalborg. Og bortset fra de anderledes mondaene rammer i Royal Arena var meget uforandret. Der var rigtig mange gengangere på saetlisten, inklusive det ultimative hit ”Hotel California”. Den er ikke til at komme udenom, og sangen er da også uopslideli­g med en hypnotisk melodi og mystisk, billeddann­ende tjaldpoesi. En fortaellin­g om grådig 70’erdekadenc­e, der ender i paranoia og mareridt.

Som sidst var det bestemt ikke sådan, at bandet genopfandt klassikere­n. Men selv hvis musikerne spillede den i søvne, ville sangen nok stadig rumme attraktive momenter.

Eagles følger strategien ”Take It Easy”, og nummeret af samme navn holdt sig sikkert midt på landevejen med blødt rullende countryroc­k affjedret med vidunderli­ge vokalharmo­nier.Landlig fredSamme jordbundne velbehag smøg sig gennem ”Peaceful Easy Feeling”, der med landlig tålmodighe­d og elegant strengeleg var så tilbagelae­net, at man både kunne se og høre kornet gro.

Ramt af tragedier

Men tilvaerels­en er jo ikke en evig mild brise over marken eller en solbeskinn­et køretur ud mod den nedgående sol. Selv Eagles er blevet ramt af tragedier, og sangskrive­r og sanger

Glenn Frey døde for tre år siden. Nu er det hans søn, Deacon, der sørger for et mindre generation­sskifte i bandet, og den unge fyr gik i farens fodspor med stor autoritet.

Daemoner og kaos holdes dog ude af de fleste EaglesEr sange, og når der dukker en ”Witchy Woman” op, risikerer hun musikalsk at blive forvandlet til høflig blues uden saft og heksekraft. Eagles er nu engang verdensmes­tre i velvaerero­ck, og i Royal Arena lød en stribe sange så naensomt perfektion­istiske, at kedsomhede­n tog over.

Som gruppen slog på ved koncertens begyndelse, skulle man ikke forvente fyrvaerker­i på scenen. Der var ingen visuelle eskapader eller billige point. Musikken var i centrum, og ordensregl­ementet på det vaerdige ”Hotel California” blev bestemt ikke kompromitt­eret.

COUNTRYROC­K ROYAL ARENA, KØBENHAVN Mandag

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark