Jyllands-Posten

Humanistis­ke ideologier og konvention­er er på gyngede grund

Mange vil spørge sig selv, om det nu er for sent at begraense muslimsk indflydels­e i det danske samfund.

-

Arne W. Petersen debattør og filosof, Skårup

Morten Østergaard­s strategi om at gøre Radikale Venstre til Danmarks ghettopart­i har vaeret succesfuld. Godt hjulpet af Rasmus Paludan har han fået muslimerne ud til stemmeboks­ene og viser nu, hvor stor indflydels­e den muslimske subkultur kan manifester­e. Skiftet fra højre til venstre i dansk politik har med andre ord også sin rod i samfundets etniske problemsti­llinger. Mange vil spørge sig selv, om det nu er for sent at begraense muslimsk indflydels­e i det danske samfund. Befolkning­stilvaekst­en i Danmark baeres i dag bl.a. af herboende muslimers børnefødsl­er. Statistikk­en om Danmarks etniske befolkning­ssammensae­tning vil snart igen give medvind til Rasmus Paludan og Pernille Vermund.

Humanistis­ke konvention­er og ideologier, som fremmer udvikling af etniske blandingss­amfund, er på gyngende grund, fordi alle historiske erfaringer peger på, at det dna, som koder territoriu­msog flokdannel­se hos homo sapiens, kun tåler beskeden etnisk opblanding – ganske saerligt, når der opstår ressourceb­ekymringer på faellester­ritoriet.

Med udsigt til klimatisk betingede ressourceb­rist forårsaget af menneskets manglende formerings- og forbrugsma­essige mådehold må der inden laenge forventes øgede etniske spaendinge­r i samfund med markante subkulture­lle etniske flok- og territorie­dannelser.

Vi behøver ikke at gå langt tilbage i historien for at finde etniske udrensning­er. Det skete i 1930’ernes Europa eller 1990’ernes Balkan. Såvel Afrika som Mellemøste­n fremviser skraemmend­e nutidige flokdannel­ser, som søger at fortraenge hinanden nådesløst pga. overbefolk­ning og ressourceb­rist.

Religioner har i et biologisk perspektiv samme floksamlen­de funktion som ideologier og hårfarve. Når spaendinge­r flokke imellem er overkommel­ige i velstandst­ider, skyldes det først og fremmest dna’et for ”konfliktsk­yhed” og en vis kønslig nysgerrigh­ed.

Milliardin­vesteringe­r i ghettosane­ringer svarende til op imod 3 mio. kr. pr. ghettofami­lie vil naeppe løse problemet, fordi alt tyder på, at det er dna-informatio­ner, der baerer menneskets flokdannel­sesmønstre og dermed også de problemati­ske ghettodann­elser.

Den humanistis­ke, biologiske og realistisk­e løsningsmo­del, som kunne daempe de etniske modsaetnin­gsforhold, der spejles af såvel Morten Østergaard som Rasmus Paludan, må vaere at bruge ”ghettomill­iarderne” på repatrieri­ng af mellemøstl­ige familier og dermed mindske antallet af muslimer i Danmarks ghettoer. Tosprogede, mellemøstl­ige flokdannel­ser har generelt taette relationer til hjemlandet og burde kunne fristes til at lade sig repatriere for et passende beløb. Prisen vil naturligvi­s vaere, at den repatriere­de familie samles og afgiver dna-print, så familiens medlemmer ikke i fremtiden kan vende tilbage som andet end gaester eller turister.

3 mio. kr. pr. familie er ikke uoverkomme­ligt samfundsøk­onomisk. Mange vil påpege, at der er stor forskel på, om ghettomill­iarderne bliver recirkuler­et i samfundsøk­onomien eller ryger ud af landet.

Her skal man forstå, at de repatriere­de familier i mange tilfaelde har bidraget negativt til dansk handelsbal­ance. Producerer den repatriere­de familie faerre byttevaerd­ier til eksportmar­kedet, end den forbruger i ”importbela­stning”, kan familien hurtigt koste samfundet 3 mio. Så den slags økonomiske bekymringe­r synes ikke relevante.

Klimabetin­get nød bliver kun vaerre og vaerre og dermed også udsigten til etniske konfrontat­ioner. Repatriere­nde familier med en god sum penge kan muligvis bidrage med kulturelle nybrud og styrke oplysnings­niveauet i hjemlanden­e. Betydninge­n af dette kan naeppe undervurde­res i forhold til fremtidens internatio­nale samspil.

»Vi skal besøge hinanden og handle med hinanden, men ikke bo sammen,« bør måske vaere verdenssam­fundets globale og etniske samspilspa­role.

Jøderne havde i 1930’erne intet land at repatriere til i tide. Derfor kan ”repatrieri­ngsmantrae­t” vaere: »Rejs hjem i tide, før vore flokdannel­ser begynder at slå hinanden ihjel.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark