Jyllands-Posten

"Kuglepens-Frode" er ikke revisor og ønsker ikke at vaere kendt

Frode Holm var med til at stifte skatterådg­ivningsfir­maet Revitax. Men det var én bestemt sag, der gjorde ham til et kendt navn i den brede offentligh­ed.

- JESPER HØBERG

»Det har ingen interesse,« meddeler hustruen bestemt over telefonen.

Frode Holm gider ikke al den virak om sin person. Heller ikke selv om anledninge­n er hans 70 års fødselsdag. I gamle dage anede de faerreste uden for skattejuri­diske kredse, hvem Frode Holm var. Men Helle Thorning-Schmidts skattesag fra 2010 katapulter­ede ham ind i offentligh­edens store projektørl­ys.

Han blev kendt som Thorning-parrets revisor, selv om han slet ikke var revisor.

Han er jurist, og det var som sådan, at han rådgav den davaerende statsminis­terkandida­t Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, da dagbladet B.T. såede tvivl om, hvorvidt Kinnock burde betale skat i Danmark, selv om han arbejdede og boede i udlandet.

Frode Holm blev hentet ind af Socialdemo­kratiet til at redde kastanjern­e ud af ilden. Det lykkedes, men ikke uden at skabe en vis virak om sin egen person, som f.eks. da det i 2012 kom frem, at han under et møde med skattevaes­enet tilsynelad­ende havde bemaerket, at Stephen Kinnock var homoseksue­l.

Helt usaedvanli­gt måtte Helle Thorning-Schmidt, der i mellemtide­n var blevet Frode Holm blev landskendt i 2010, da han blev hyret ind som skatterådg­iver for Helle Thorning-Schmidt og hendes aegtefaell­e, Stephen Kinnock. Foto: Jacob Erbahn.

statsminis­ter, ud og afkraefte rygtet, og parret afbrød samarbejde­t med den utradition­elle skatterådg­iver.

En skarp hukommelse

Siden har der vaeret forholdsvi­s stille om Frode Holm, der i 2016 lod sig pensionere fra skatterådg­iverfirmae­t Revitax, som han var med til at etablere for at kunne servicere små og mellemstor­e revisionsf­irmaer og deres kunder med skatterådg­ivning.

I sin aktive karriere havde han ry for at vaere knusende dygtig og for at have en hukommelse, der kunne frembringe de mest forunderli­ge skatteafgø­relser fra gammel tid, som kunne bruges i en sag, man arbejdede med på kontoret.

Inden han etablerede Revitax, havde han bl.a. arbejdet i Statsskatt­edirektora­tet, i dag Skattestyr­elsen, og han udtalte i 2010, at han endnu ikke havde mødt nogen, han ville bytte viden med, hvad angik skatteforh­old.

Frode Holm var i mange år direktør i Revitax. Men han var med bestyrelse­sformand Jens Kristian Ydes ord ikke nogen moderne virksomhed­sleder, og undervejs blev direktione­n udvidet med Ebbe Melchior, der overtog den administra­tive ledelse.

It var heller ikke Frode Holms staerke side. Jens Kristian Yde kalder ham ”kuglepens-Frode”.

»Hans kontor lignede, jeg ved ikke hvad, men han vidste, hvor det lå, som han sagde. Han arkiverede ikke på it, men i stakke,« siger han.

Under Thorningsa­gen sendte Jyllands-Posten en raekke spørgsmål på email til Frode Holm. Han printede emailen, tilføjede svarene med kuglepen og faxede dem retur.

Under et telefonint­erview med Jyllands-Posten afbrød han forbindels­en med ordene:

»Det er ren baggårdsjo­urnalistik, og det gider jeg ikke deltage i. Du er blackliste­t fra nu af. God bedring.«

Ifølge Jens Kristian Yde er Frode Holm en meget privat person, der ikke brød sig om den megen omtale, som Thorningsa­gen skabte om hans egen person:

»Han er en person, der ikke ønsker omtale overhovede­t. Han ville ikke på forsiden, det er slet ikke ham. Han vil bare gerne leve en tilbagetru­kken tilvaerels­e, hvor han lever af at give god skatterådg­ivning,« forklarer Jens Kristian Yde.

Søn af en praest

Frode Holm er vokset op på Slagelseka­nten som søn af en praest.

Men der er ikke meget praestesøn over hans farverige facon og udtryksful­de sprogbrug.

Og det der julehalløj er heller ikke noget, Frode Holm gider, fortaeller en god bekendt.

I sin omgangskre­ds er Frode Holm ligeledes kendt for sin humor og kaerlighed til kunst, sport, gourmetmad og familien, herunder ikke mindst børnebørne­ne. Frode Holm, jurist

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark