Jyllands-Posten

Jeg er ikke pr-mand for Hareide, men jeg er faktisk optimist

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN

Mathias Jørgensen, Daniel Wass og…

Hvem var nu den sidste? – nå ja, Martin Braithwait­e.

I Georgien-landskampe­ns absolut sidste sekunder tog jeg mig selv i at taelle indskifted­e spillere i håbet om, at Åge Hareide kunne nå også at smide Nicolai Jørgensen på banen. Landstraen­eren havde dog altså opbrugt sin kvote og kunne dermed ikke give den baenkede Feyenoord-forward chancen for også at score, men på en mandag aften med uvant mange danske angribermå­l var temaet for den efterfølge­nde snak naturligvi­s fastlagt selv uden dette symbolske punktum.

Opløftende var det da også at opleve Kasper Dolberg placere sig rigtigt taet inde under mål flere gange og at slippe for at skulle baeve over udfaldet af et møde med en af spillets miniputter, men vi må ikke glemme, at dommere langtfra altid dømmer det straffespa­rk, som førte til 2-1, og at dommere langtfra altid tillader en markspille­r at screene en målmand, som Thomas Delaney gjorde i optakten til 3-1. Ikke alene af den grund er jeg faktisk også mere tilbøjelig til at kigge mod fredagens møde med Irland, når jeg skal finde detaljer at forsvare håbet om en vellykket kvalifikat­ionsturner­ing og deltagelse ved EM naeste år med. Godt nok var 1-1 en kaempe resultatma­essig skuffelse, hvilket helt uundgåelig­t udløste en masse frustratio­n blandt den menige danske fodboldfan og medierne. Sidstnaevn­te har Åge

Hareide og fodbolddir­ektør Peter Møller ellers opfordret til at yde deres bidrag til Fodboldfam­ilien i bestraebel­serne på at skabe en bølge af begejstrin­g.

En sådan forventnin­g om positive historier for positivite­tens skyld er totalt forfejlet og direkte pinlig – erhvervsjo­urnalister forventes jo heller ikke at holde sig fra at skrive kritisk om problemer i Lego, blot fordi mange danske børn godt kan lide at trykke plasticklo­dser sammen.

DBU’s brøler skal dog altså ikke holde mig fra at se bort fra den umiddelbar­e aergrelse over pointtabet til irerne og faktisk finde flere glaedelige tendenser end i mandagens storsejr. Øboerne er jo bedre skolede og bedre forsvarend­e end georgierne, 0-0 i tre af fire foregående indbyrdes opgør er bevis nok, og netop derfor er det vaerd at bemaerke, at danskerne faktisk fik dem til at vakle.

Storsejren over Georgien var ikke det mest opløftende ved fodboldlan­dsholdets dobbeltpro­gram henover pinseweeke­nden. En sådan forventnin­g om positive historier for positivite­tens skyld er totalt forfejlet og direkte pinlig.

En staerk defensiv har tilladt Åge Hareide at ofre tanker på offensiven, og nordmanden har ofte italesat behovet for kvikkere opspil i forsøget på at omgå modstander­nes forsvarsmu­re, og denne gang passede det hele sammen indtil flere gange – blikket for åbningen, løbet uden bold, farten i aflevering­en, den hurtige videresnit­ning.

Selv den mindste unøjagtigh­ed får kaeden til at spraenges og får selv de bedste spillere til at ligne forvirrede amatører – en kaempe udfordring ikke mindst på et landshold, der

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark