Jyllands-Posten

Balladen fortsaette­r, selvom bilosen har lagt sig

Ferrari har taenkt sig at appellere en dom, der gik imod Formel 1teamet i søndags.

- THOMAS LUND HANSEN

Det er naesten svaert at forestille sig, at der kommer en mere kontrovers­iel og fordømt dom i Formel 1 i resten af denne saeson.

Da Sebastian Vettel modtog en straf på fem sekunder under løbet i Canada i søndags, var han ikke bare almindelig sur – han var så rasende, at han stormede ud af bilen, da han parkerede efter de 70 omgange.

Mercedes’ Lewis Hamilton kom i mål ca. 1,3 sekunder efter Ferrari-køreren, og dermed vandt han løbet med en margin på 3,7 sekunder, når straffen var trukket fra Vettels tid.

Straffen blev uddelt, fordi dommerne – i øvrigt enstemmigt – mente, at Sebastian Vettel uretmaessi­gt blokerede for Lewis Hamilton, efter at han havde vaeret af banen på 48. omgang. Da Vettel kørte tilbage på banen efter sin afkørsel, slog bilen et sving over mod Hamilton, der forsøgte at komme forbi. Vettel sagde, at han foretog manøvren for at få bilen på ret kurs, men dommerne mente, at han gjorde det med vilje.

Og så brød helvede ellers løs.

»Seriøst, man skal vaere komplet blind, hvis man tror, at man kan køre igennem graes og tro, at man har kontrol over bilen. Jeg var heldig med ikke at køre ind i muren. Hvor helvede skulle jeg have kørt hen? Det her er helt forkert og unfair,« sagde han over radioen, da han passerede målstregen.

Adskillige tidligere Formel 1-verdensmes­tre stemte i.

Damon Hill: »Min kone udbrød, at det var fucking racing. Jeg har talt med hende om hendes sprogbrug.«

Jenson Button: »Det er sørgeligt og skuffende, at dommerne ødelaegger det for os, når der endelig er en aegte kamp mellem to verdensmes­tre.«

Nigel Mansell: »Det er en latterlig femsekunde­rsstraf.«

Ferraris teamchef, Mattia Binotto, var heller ikke tilfreds: »Han blev foran i hele løbet, og derfor er han vores vinder.«

Om det var chefen, der ringede hjem til hovedkvart­eret i Italien, er uvist. Men i Maranello har man en tradition, som endnu ikke har vaeret i brug i år. Når en af Ferrari-teamets biler vinder et grandprix, hejses det italienske og et Ferrari-flag over hoveddøren. Søndag kunne man se begge flag knejse stolt, selvom Ferrari på papiret blev nummer to.

Ferrari har taenkt sig at appellere dommen.

 ??  ?? Vettel byttede efter løbet om på skiltene, der viser, hvilke biler der blev nummer et og to. Foto: Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vettel byttede efter løbet om på skiltene, der viser, hvilke biler der blev nummer et og to. Foto: Dan Istitene/Getty Images/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark