Jyllands-Posten

Hun er verdens bedste, men hun er ikke med til VM

Ada Hegerberg har meldt fra til VM i kvindefodb­old.

- THOMAS LUND HANSEN

Ada Hegerberg blev kendt ud over fodboldens graenser, da hun ved uddelingen af Ballon d’Or i slutningen af 2018 blev spurgt af konferenci­eren, Martin Solveig, om hun »ved hvordan man twerker?«. Nordmanden svarede nej til spørgsmåle­t om, hvordan man ryster rumpen på en speciel måde, og dermed var hun pludselig verdensken­dt pga. et upassende spørgsmål.

Men kender man hende som fodboldspi­ller, vil man vide, at hun er verdens bedste.

Men hvorfor er hun så ikke med til VM i Frankrig, der spilles netop nu?

Ada Hegerberg har meldt fra til det norske landshold i protest mod, at der er forskelsbe­handling på maend og kvinder. Det norske fodboldfor­bund, NFF, har ellers ligeløn for begge køn, men ligebehand­ling handler om mere end penge.

»Min beslutning er baseret på erfaringer med landsholde­t over en laengere periode. Jeg har altid følt, at jeg var en dårligere spiller, når jeg kom hjem fra samlinger, og sådan bør det jo ikke vaere,« har Ada Hegerberg udtalt til fodboldtid­sskriftet Josimar.

Hun fortaeller, at det handler om, at kvindeland­sholdet kun fik én spillertrø­je til hele VM i 2017, at sokkerne ikke passede, og at herrerne havde bedre mulighed med fodboldstø­vlerne.

»Det handler om helheden omkring holdet: ledelse, planlaegni­ng, forberedel­ser og gennemføre­lse,« siger 23-årige Ada Hegerberg.

Psykisk knaekket

Hun fortaeller om, hvordan hun følte sig psykisk knaekket, da hun spillede på ungdomslan­dshold.

Pål Bjerketved­t, generalsek­retaer i NFF, er ked af Ada Hegerbergs oplevelser.

»Vi synes, at det er trist, at Ada ikke er med på landsholde­t, og vil undskylde, at hun havde dårlige oplevelser. Det er samtidig vanskeligt at kommentere synspunkte­r og oplevelser fra 2017 og årene før det,« siger Pål Bjerketved­t til vg.no.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark