Jyllands-Posten

Anklagere kraever mindst fem års faengsel til OW Bunker-direktør

Straffesag­en mod den tidligere OW Bunkerdire­ktør Lars Møller er gået ind i sin afsluttend­e fase.

- JESPER HØBERG NIKLAS KRIGSLUND

Bagmandspo­litiets anklagere kraever den tidligere direktør for OW Bunker-selskabet Dynamic Oil Trading, Lars Møller, idømt en faengselss­traf på mindst fem års faengsel.

Det kom frem på et retsmøde tirsdag i Vestre Landsret, der behandler Lars Møllers ankesag, efter at han sidste år fik halvandet års faengsel ved Retten i Aalborg.

Anklagemyn­digheden kraever desuden, at han bliver frakendt retten til at lede en virksomhed, hvor han ikke haefter personligt.

Lars Møller er tiltalt for mandatsvig af saerlig grov beskaffenh­ed, fordi han ifølge bagmandspo­litiet lod en kredit til den singaporea­nske samhandels­partner Tankoil løbe løbsk til 156 mio. dollars, selv om OW Bunkers koncernled­else kun havde godkendt en kredit på 10 mio. dollars.

Tankoil kunne ikke betale pengene tilbage, og det blev en af to hovedårsag­er til, at OW Bunker gik konkurs efter otte måneder som børsnotere­t i november 2014.

Den tiltalte vil frifindes

Anklagerne kraevede også fem års faengsel, da sagen blev behandlet i Retten i Aalborg, men byretten mente ikke, at der var dokumentat­ion for, at Lars Møller var gået ud over sine beføjelser for egen vinding, og dermed kunne han ikke dømmes efter straffelov­ens bestemmels­e om mandatsvig, der har en strafferam­me på otte års faengsel.

I stedet blev han dømt efter en mildere bestemmels­e, der handler om at tilsidesae­tte sine pligter.

Den har en strafferam­me på halvandet års faengsel, som altså blev udnyttet fuldt ud af byretten.

Anklagerne har imidlertid valgt at fastholde sin påstand om, at Lars Møller bør dømmes for mandatsvig, og de har under sagen henvist til, at Lars Møller fik en bonus for 2013 på 4 mio. kr. udover hans faste løn på 2 mio. kr.

Lars Møller fastholder, at han er uskyldig, og han vil derfor frifindes.

Handlen med og kreditten til Tankoil betød, at Dynamic Oil Trading tjente så store summer på bl.a. renter, at det efterlod sig maerkbare aftryk i OW Bunkers koncernreg­nskab.

Onsdag skal Lars Møllers to forsvarsad­vokater, Arvid Andersen og Anders Németh, give landsrette­n de afsluttend­e bemaerknin­ger. Derefter forventes landsrette­n at meddele, hvornår den er klar til at afsige dom.

 ??  ?? Lars Møller, tidligere direktør for OW Bunkers dattersels­kab, Dynamic Oil Trading, kraeves idømt minimum fem års faengsel. Byrettens dom lød på faengsel i halvandet år.
Lars Møller, tidligere direktør for OW Bunkers dattersels­kab, Dynamic Oil Trading, kraeves idømt minimum fem års faengsel. Byrettens dom lød på faengsel i halvandet år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark