Jyllands-Posten

Blev kendt i borgmester­skandale: Underskud i murerfirma

Øens Murerfirma har i en lang årraekke haft paene millionove­rskud. Det blev i 2018 vekslet til et underskud på 11 mio. kr.

- MICK KRISTENSEN

Øens Murerfirma har i lang tid årligt omsat for et trecifret millionbel­øb og haft paene overskud.

Men i den brede offentligh­ed har Øens Murerfirma ikke fyldt meget.

Indtil sagen om Anna Mee Allerslev (R), tidligere borgmester for beskaeftig­else og integratio­n i Københavns Kommune, brød ud i lys lue og blev til en regulaer mediestorm i efteråret 2017.

Øens Murerfirma spillede en central rolle i sagen, der handlede om mulige vennetjene­ster og misbrug af en magtpositi­on fra Anna Mee Allerslevs side og fik hende til at stoppe som borgmester.

I det første regnskabså­r efter sagen kan Øens Murerfirma nu fremvise det første underskud i selskabets 27årige historie. Tilmed et »staerkt utilfredss­tillende« underskud på 11,1 mio. kr.

»Sagen omkring Anna Mee Allerslev har os bekendt ikke haft indvirknin­g på vores 2018-regnskab,« understreg­er Thomas Damm, adm. direktør i og medejer af Øens Murerfirma, over for JyllandsPo­sten.

Svaert at skaffe folk

I stedet er der ifølge ham en raekke ekstraordi­naere omstaendig­heder, som sender både omsaetning­en og indtjening­en ned hos det store murerfirma. Heriblandt at virksomhed­en har haft svaert ved at skaffe arbejdskra­ft.

»For vores vedkommend­e har det ført til en stigning i lønomkostn­ingerne på over 8 mio. kr. i forhold til 2017, hvor vi realisered­e omtrent samme omsaetning. Det har vi ikke vaeret gode nok til at forudse,« siger Thomas Damm.

Samtidig har der ifølge Thomas Damm vaeret en prisstigni­ng på materialer og ekstraordi­naere omkostning­er til opstarten af en ny tømrerafde­ling.

»Dette, kombineret med en til stadighed voldsom priskonkur­rence, har givet et samlet negativt resultat,« siger han.

For at daekke underskudd­et har ejerkredse­n, som består af Thomas Damm og stifter Jan Elving, skudt lidt over 10 mio. kr. ind i selskabet.

Dermed står Øens Murerfirma rustet til 2019, hvor der igen forventes et overskud og samme omsaetning som i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark