Jyllands-Posten

Jysk flytter og moderniser­er 200 butikker

Jysk-kaeden investerer stort i at opdatere og flytte butikker.

- JESPER OLESEN

Jysk-kaeden bruger millioner på at moderniser­e og flytte flere end 200 butikker årligt. Kravene til butikkerne aendres nemlig hurtigt i et detailmark­ed praeget af store forandring­er med isaer pres fra onlinehand­el og kombinatio­n af salgskanal­er.

Lars Larsens Jysk-koncern, som er den suveraent største blandt de danske selskaber inden for møbler og boligudsty­r, består af ca. 2.800 butikker i 52 lande.

De 1.300 af dem ligger i regi af det danske selskab Jysk Nordic, der står for koncernens aktivitete­r i det meste af Europa – bortset fra de tysktalend­e lande samt bl.a. Italien, Frankrig og Spanien.

I Jysk Nordic har Mikael Nielsen som koncerndir­ektør med ansvar for retail og del af direktione­n opgaven med at ekspandere antallet af nye, fysiske butikker. Det skal ske, samtidig med at onlinehand­len vokser.

I det igangvaere­nde regnskabså­r åbner Jysk Nordic således over 100 nye butikker fordelt ud over markederne som led i en fortsat vaekststra­tegi. Samtidig skal mindst 200 af de eksisteren­de butikker moderniser­es eller flyttes.

»Vi har et stort apparat kørende hele tiden for at få identifice­ret placeringe­r til nye butikker og gennemført projektet. På toppen af det har vi en stor organisati­on, som bare i det igangvaere­nde regnskabså­r har aendret eller flyttet de 200 butikker. Det bliver også niveauet fremover,« siger retaildire­ktør Mikael Nielsen og fortsaette­r:

»Der sker forandring­er i hele detailhand­len. Derfor flytter vi butikker med, hvis handlen aendrer sig i et område og bevaeger sig andre steder hen. Det er selvfølgel­ig en stor opgave for medarbejde­rne.«

Nyt koncept

Ud over reelle flytninger omdannes butikker også til et nyt koncept, som Jysk er i gang med at rulle ud.

Jysk ligger i front blandt danske detailkaed­er med butikker i udlandet i en analyse fra Retail Institute Scandinavi­a. På listen følger modekoncer­nen Bestseller, skoproduce­nten Ecco, Pandora samt Flying Tiger Copenhagen lige efter.

Detaileksp­ert Henning Bahr, adm. direktør i Retail Institute Scandinavi­a, fastslår, at der er behov for løbende tilpasning­er i butikkerne.

»Kundeadfae­rden aendrer sig hastigt i disse år, og det stiller tårnhøje krav til de danske butikskaed­er. De har behov for at moderniser­e fysiske butikker, så de lever op til forbrugern­es forventnin­ger om at få en oplevelse oven i hatten, når de shopper. Ellers kan de lige så godt shoppe online.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark