Jyllands-Posten

DE SPIRENDE BIOTEKHÅB

-

Flere danske bioteksels­kaber indeholder så stort et potentiale, at det kan blive til noget rigtig stort. Jyllands-Posten giver dig her et overblik over tre af de mest spaendende.

Orphazyme – børsnotere­t og fokuserer på udvikling af laegemidle­r mod sjaeldne sygdomme. Selskabet er laengst fremme med sit hovedaktiv arimoclomo­l mod stofskifte­sygdommen Niemann-Pick type C (NPC). Selskabet forventer at kunne indsende en registreri­ngsansøgni­ng om markedsfør­ingstillad­else i Europa snarest.

Snipr Biome – er flere år fra at kunne teste sine laegemidde­lkandidate­r på mennesker, men opererer inden for et af medicinali­ndustriens hotteste områder, nemlig CRISPR, der er en slags dna-saks, der kan klippe i gener i alle taenkelige organismer og således har potentiale til alt fra at kunne slå gener i stykker til at manipulere dem.

NMD Pharma – lille og ganske ungt selskab, der i 2018 hentede 280 mio. kr. Selskabet forsøger at udvikle en tablet mod den dødelige muskelsvin­dsygdom ALS, ligesom der også arbejdes på en behandling, som skal hjaelpe patienter med at genvinde styrken i musklerne efter for eksempel en kraevende operation.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark