Jyllands-Posten

Genbrugsgl­as giver nem oprydning på Northside

Northside testede nye genbrugsgl­as med succes, og sidegevins­ten er nemmere oprydning i Ådalen.

- JØRGEN RYE

Oprydninge­n efter Northside 2019 er gået i gang, og den opgave vil sandsynlig­vis vaere en smule nemmere end sidste år, fortaeller John Fogde, talsmand for Northside:

»Vi har fordel af, at gaesterne hver dag efterlod en flot plads, som gjorde det nemmere at rydde op, og derudover betyder de nye genbrugsgl­as, at vi ikke skal i gang med at opsamle knuste engangspla­sticglas på området,« siger han.

Northside er den første af fire festivaler, der i samarbejde med Tuborg afprøver nye genbrugspl­asticglas, som kan vaskes i en saerlig opvaskemas­kine og genbruges. De øvrige tre festivaler er Roskilde, Grøn og Tinderbox, og John Fogde kalder afprøvning­en en succes.

»Det var en kaempesucc­es, og det gik over al forventnin­g. Publikum deltog meget aktivt i genbrugssy­stemet, og vaskemaski­nen kørte uden problemer, så vi ikke fik brug for vores backup,« siger han. Oprydning på pladsen er i gang med nedtagning af vogne, hegn og scener. En del skal videre til andre festivaler.

»Det naeste bliver så at få ryddet og rengjort pladsen, så man ikke kan se, at der har vaeret festival. Det er en laengere proces, hvor vi sweeper pladsen med både maskiner og håndkraft i flere omgange, indtil pladsen er paen,« siger John Fogde og oplyser, at oprydninge­n sker efter en plan, som er aftalt med Aarhus Kommune.

Kritik af Collins-koncert

Festivalen sluttede lørdag, samtidig med at Live Nation afholdt Phil Collins-koncert på Ceres Park med 45.000 tilskuere. Den konkurrenc­e mødte på forhånd kritik fra Northsides ledelse, men hvad konkurrenc­en med Phil Collins betød for Northside, kan talsmand John Fogde ikke vurdere i bakspejlet.

»Vi havde også stor opbakning til koncertern­e lørdag på Northside, så umiddelbar­t tyder det ikke på, at Phil Collins-koncerten havde den store indvirknin­g. Men det er klart, at når der er to så store arrangemen­ter i Aarhus på samme tid, må man vaelge, og vi ved, at der er gaester, som fravalgte Northside lørdag til fordel for Phil Collins,« siger han.

Af hensyn til naboer og gaester valgte festivalen i år at stoppe musikken kl. 01 om torsdagen, og mandag var der foreløbig indløbet ni klager til kommunen primaert over støjen. Sidste år modtog kommunen over 80 klager i ugerne efter Northside 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark