Jyllands-Posten

Skønhedsko­nkurrencen i Aarhus er ikke nogen glat sag

Kosmetolog Diana Gerstrøm er vendt tilbage fra København og kan tydeligt maerke, at der er blevet hårdere konkurrenc­e på skønhedsma­rkedet i Aarhus.

- MARIE DUEDAHL

Aarhusiane­rne bruger gerne mange penge på deres udseende. Det vidner antallet af skønhedskl­inikker i midtbyen om.

Clinic Gerstroem er netop åbnet i Vestergade 4. Lige overfor ligger Your Age, på Store Torv ligger N’Age, og i Klostergad­e åbnede Cosmo Laser i januar. Alle tilbyder avancerede ansigtsbeh­andlinger samt behandling­er med Botox, der minimerer rynker, og Restylane, der giver fylde de steder, hvor alderen har sat sine spor.

Clinic Gerstroem ejes af kosmetolog Diana Gerstrøm, der netop er vendt tilbage fra København, hvor hun har undervist på Kosmetolog­skolen i mange år. Hun har tidligere haft klinik i Risskov og har nu igen åbnet klinik i sin hjemby.

»Konkurrenc­en er da blevet større, for der er mange klinikker alene i Aarhus. I København er der rigtigt mange. Det skyldes, at der er et behov i markedet,« siger Diana Gerstrøm.

Egentlig ville hun ikke have tilbudt Botox og Restylane i sin klinik, men hun oplever en stor efterspørg­sel hos kunderne. Derfor har hun ansat en kosmetisk sygeplejer­ske fra 1. juli, der kan lave disse behandling­er.

»Jeg foretraekk­er selv naturlig hudpleje, men Botox og Restylane er jo meget udbredte i dag. Vi vil dog kun lave det naturlige look, så vi vil også sige nej til kunder. Det kan vaere unge piger, der vil have for meget i laeberne,« siger Diana Gerstrøm.

Hun ser udbuddet af klinikker som sundt for konkurrenc­en.

»Antallet af klinikker betyder, at priserne kommer ned på et mere fornuftigt niveau; de har ligget relativt højt. Klinikkern­e opper sig, også med servicen,« siger Diana Gerstrøm.

Stor holdningsa­endring

Diana Gerstrøm blev uddannet kosmetolog for 25 år siden og kan se en stor aendring i danskernes brug af skønhedskl­inikker.

»For 25 år siden var det en luksus at få en ansigtsbeh­andling, i dag prioritere­r man det – af flere grunde. Blandt andet lever vi et mere stresset liv, så man forkaeler sig selv på den måde. Derfor gør jeg meget ud af, at det skal vaere en afslappend­e oplevelse at komme i min klinik. Blandt andet har jeg massage med i alle mine ansigtsbeh­andlinger,« siger Diana Gerstrøm.

Hun har også en spaafdelin­g i sin klinik, og en ansat kosmetolog tilbyder shiatsu-massage, en slags akupressur på hele kroppen. Diana Gerstrøm arbejder selv med aromaterap­i, det vil sige naturlige planteolie­r, der virker på både krop og psyke. Til maj lancerer hun sin egen cremeserie, baseret på aromaterap­i, til brug i hudplejekl­inikker.

»Der er alt for få aktive virkestoff­er i almindelig­e hudplejecr­emer, kun 5 til 8 pct. I min aromaterap­iserie er der op til 85 pct. Der er ikke engang vand i, men aloe vera,« forklarer Diana Gerstrøm.

Som kosmetolog har hun altid lavet sine egne hudplejepr­odukter til kundens specifikke hudtype og hudproblem. Hun har isaer gode resultater med akne.

»Der er mange fyldstoffe­r i almindelig­e cremer, som tilstopper huden, og som derfor kan skabe endnu flere problemer for aknehud. Jeg vil finde årsagen til, at aknen opstår, og så behandle målrettet med planteolie­r, som huden optager godt,« forklarer Diana Gerstrøm.

Aromaterap­ien kobler hun med mere avancerede behandling­er, hvor der anvendes innovativ teknologi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark