Jyllands-Posten

Ny app: Journalen er blot et fingertryk vaek

- SARAH KOTT

Betalingsm­iddel, kommunikat­ionsmiddel og nu også journalcen­tral. Mobiltelef­onen kan bruges til meget, og fremover kan danskerne også få adgang til deres journal og tjekke prøvesvar via den flade genstand. Danske Regioner har således udviklet appen MinSundhed, som giver adgang til mange af de samme oplysninge­r som sundhed.dk, dog blot med et fingertryk efter første NemID-login. Appen er for alle over 15 år.

»Vi er vant til, at alt foregår hurtigt og nemt via smartphone­n. Jeg tror gerne, at borgerne vil have nemmere digital adgang til sundhedsva­esenet. Her kan man hurtigt finde sine egne oplysninge­r,« siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), som forsikrer, at man har styr på sikkerhede­n.

Ud over sine egne sundhedsda­ta kan man således også få adgang til oplysninge­r om voksne pårørendes helbred, hvis de vel at maerke giver tilladelse til det. Naeste skridt er, at man i appen vil kunne tage noter, samt at man via GPS vil kunne få oplyst nummeret til naermeste akuttjenes­te og få vist relevante sundhedsti­lbud i naerheden. Og så indeholder appen en ønskefunkt­ion, hvor borgeren kan skrive, hvad de gerne så, at appen ellers kunne.

»Det kunne f.eks. vaere, at man kunne få adgang til videoer, der fulgte op på øvelser, man kunne lave,« foreslår Lose.

Hun understreg­er, at trods kritikken af it-systemet Sundhedspl­atformen så har regionerne ikke problemer med at dele data med hinanden.

»Den udbredte fordom om, at hvis man bliver indlagt i Nordjyllan­d, så kan man ikke se om patienten har allergi eller se blodprøves­varene fra en anden region, er en misforståe­lse.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark