Jyllands-Posten

UDREJSTE I TAL

-

I sin seneste vurdering af terrortrus­len mod Danmark fra januar 2018 vurderer PET, at 150 personer – heraf ca. 20 kvinder – fra Danmark siden 2012 er udrejst til konflikten i Syrien og Irak.

Nogle udrejste tog børn med sig, andre har fået børn i udlandet. Flere børn er allerede vende hjem til Danmark sammen med deres foraeldre.

Ca. 50 voksne er vendt tilbage til Danmark, lyder vurderinge­n.

Ca. 40 udrejste voksne, hvoraf hovedparte­n er danske statsborge­re, befinder sig endnu i Syrien eller de omkringlig­gende lande. Dertil kommer deres børn.

Ca. 10 voksne danske statsborge­re er ifølge PET faengslet eller tilbagehol­dt i udlandet.

Kilde: Politiets Efterretni­ngstjenest­e 13 børn er registrere­t som danske i Al Hol-lejren, hvor hjaelpeorg­anisatione­r har meldt om kummerlige forhold og høj børnedødel­ighed.

I begyndelse­n af juni udtalte Abdul Kareem Omar, udenrigsko­ordinator for det kurdiske selvstyre, til TV 2, at kurderne forhandler med Danmark om at hjemsende en 12-årig dansk dreng, som blev hårdt såret, da han flygtede fra IS’ sidste og nu faldne bastion i landsbyen Baghuz.

Jyllands-Posten har spurgt Udenrigsmi­nisteriets Borgerserv­ice, om danske embedsfolk deltog i evakuering­en fra Syrien, og om de to danskfrans­ke børn skal bringes videre til Danmark, men har ikke fået svar.

Udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg (V) har ikke ønsket at stille op til interview.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark