Jyllands-Posten

PROCESSEN

-

aviser, og det er guld for Johnsons kampagne.

Privileger­et opvaekst

De andre kandidater forsøger nu at stoppe Boris Johnsons march mod sejren. De hvisker om hans uformåen som udenrigsmi­nister og kommer også med slet skjulte angreb på ham udadtil. De siger, at der er brug for en »seriøs« leder (underforst­ået: Johnson er useriøs). Og da indenrigsm­inister Sajid Javid torsdag lancerede sin kampagne, stak han efter alt at dømme til Boris Johnsons privileger­ede opvaekst, inklusive årene på den elitaere privatskol­e Eton, der har leveret 19 af 54 britiske premiermin­istre. Javid, som stammer fra en indvandrer­familie, påpegede, at der var brug for en ny type premiermin­ister, og ikke endnu en fra gruppen af »insidere«, der går med »de samme skoleslips«.

Torsdagens afstemning vil vise, om Javids angreb har virket, hvor meget Goves kokainsag har skadet ham, og om Johnson stadig er favorit. Men den er kun første trin. Vi skal frem til sidste del af juli, før en ny formand og premiermin­ister er valgt, og Theresa May forlader Downing Street. Naeppe i en racerbil. 13. juni: De 314 medlemmer af parlaments­gruppen stemmer blandt de 10 kandidater. Kandidaten med faerrest stemmer samt evt. kandidater med mindre end 5 pct. ryger ud.

18-20. juni: Nye afstemning­srunder. Taberen ryger ud i hver runde, og der er krav om minimum 10 pct. af stemmerne.

Herefter: Når der er to kandidater tilbage, vaelger partiets medlemmern­e en vinder. Resultatet forventes omkring den 22. juli.

 ??  ?? Indenrigsm­inister Sajid Javid er søn af en pakistansk indvandrer. Han tjente en formue i finansverd­enen, før han gik ind i politik. Foto: Tolga Akmen/AFP
Indenrigsm­inister Sajid Javid er søn af en pakistansk indvandrer. Han tjente en formue i finansverd­enen, før han gik ind i politik. Foto: Tolga Akmen/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark