Jyllands-Posten

»Jeg håber, at jeg kan vaere en god far, selv om jeg arbejder så meget«

Søren Høgh Thomsen fandt hjem til Danmark igen efter at have arbejdet i både London og New York. Han er partner i advokatfir­maet Gorrissen Federspiel.

- LONE ANDERSEN

Det skal nok blive festligt, når Søren Høgh Thomsen fejrer sin 40-års fødselsdag: en herremidda­g med en vennekreds, der består af bl.a. en eventkoord­inator, en tandlaege og en søvaernsof­ficer.

»Men den store fest gemmer vi til brylluppet i efteråret,« varsler Søren Høgh Thomsen.

Selv er han advokat og har vaeret i branchen, siden han forlod jurastudie­t i 2006. Men de gamle venner har han holdt fast i siden barndommen og ungdommen i Vejle.

Løbetur i Central Park

Han er søn af en far, der, udstyret med en bankuddann­else, var både kontorchef og regnskabsc­hef, og en mor, der arbejdede som farmakonom på Vejle Sygehus.

Søren Høgh Thomsen har altid haft et hjaelper-gen, siger han, og han ville gerne kunne rådgive folk om jura.

Samtidig ville han gerne tilpas meget med tal, til at han rykkede fra Vejle til Aarhus for at laese HA jura på handelshøj­skolen, som blev til et jurastudie på Aarhus Universite­t.

De første år efter eksamenen blev Søren Høgh Thomsen i Aarhus og fik i 2009 sin advokatbes­talling i et af landets største advokatfir­maer, Gorrissen Federspiel.

Det var samme firma, der gav ham mulighed for i 2012-2013 at rejse til London og New York, hvor han i Reed Smith fik et fagligt spark frem og også havde tid til at dyrke byen lidt og løbe ture i New Yorks Central Park.

Da han skulle hjem til Danmark, sagde han ja til at rykke til Gorrissen Federspiel i København, hvor hans søster boede, og hvor hans fremtidige livsledsag­erske skulle vise sig at vaere.

AEgtefaell­en er advokat

Han sagde ja til en stilling, der med garanti gav lange arbejdsdag­e, og som kraevede et tårnhøjt fagligt niveau.

»Jeg begyndte som studenterm­edhjaelper i Gorrissen Federspiel, så det var naturligt at fortsaette der,« fortaeller han.

»Jeg har nok aldrig haft lyst til at blive selvstaend­ig. Det ville vaere for isoleret. Jeg kan godt lide at samarbejde med kolleger, og jeg synes, det er dejligt at vaere Søren Høgh Thomsen skal fejre sin fødselsdag med en herremidda­g med bl.a. venner fra Vejle. Den store fest bliver et bryllup i oktober.

Foto: Gorrissen Federspiel flere om en opgave,« konstatere­r Søren Høgh Thomsen, der blev partner i firmaet i 2017.

Hans speciale er IP, hvilket er lig med intellektu­elle rettighede­r af enhver slags.

»Det er et fantastisk område med mange komplicere­de og forskellig­artede sager, og med alt hvad der sker med digitalise­ringen, er det et område, der udvikler sig meget hurtigt,« siger Søren Høgh Thomsen.

Hans hustru, Lisa Bach, er også advokat. Engang var hun i Gorrissen Federspiel. Nu er hun i Nets.

De har to børn på henholdsvi­s halvandet og tre et halvt år, som kraever deres af begge foraeldre.

»Jeg håber, at jeg kan vaere en god far, selv om jeg arbejder så meget,« siger Søren Høgh Thomsen.

»Det er vigtigt for mig at vaere der for børnene, når jeg kommer hjem. Og jeg henter og bringer, så meget jeg kan, og jeg spiser med børnene uden at sidde og skaeve til computeren imens. Så må jeg arbejde, når de er lagt i seng.«

Lange arbejdsdag­e

Det betyder også, at det med at få løbet ikke får så meget plads, som det måske burde.

»Min arbejdstid ligger nok i den tunge ende,« erkender han.

»Det betyder, at jeg ikke får gjort så meget ved motionen, som jeg gerne ville, men med små børn er det svaert.«

Fritidsint­eresserne er historiske bøger, biler af såvel den klassiske som den moderne slags og musik.

»Jeg kan godt lide på vej til og fra arbejde at finde en tilfaeldig playliste inden for pop eller rock og høre lidt forskellig­t,« siger Søren Høgh Thomsen.

For tiden er der en ekstra fritidsint­eresse:

At arrangere det bryllup, der skal finde sted til oktober for en noget bredere kreds af gaester end det dusin af herrer, der skal vaere med til at fejre Søren Høgh Thomsens 40-års fødselsdag.

 ??  ?? advokat, partner, Virum
advokat, partner, Virum

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark