Jyllands-Posten

Lars Midtiby skal sikre, at grønne ord bliver til handling

Lars Midtiby bliver ny direktør for Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng, som skal vaere garant for, at den grønne omstilling bliver ført ud i praksis.

-

Det er både Danmarks største og aeldste naturfredn­ingsforeni­ng, som onsdag praesenter­ede sin nye direktør, Lars Midtiby.

I sit nye job kommer han til at stå i spidsen for 130.000 medlemmer, over 1.500 frivillige og omkring 500 lokalafdel­inger fordelt over hele landet.

Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng blev grundlagt i 1911 med det dobbeltret­tede mål at beskytte naturen og at sikre befolkning­en adgang til naturen, herunder de frie kyster, som stadig den dag i dag er et vigtigt kendetegn for Danmark.

Overordnet arbejder foreningen for mere og rigere natur, et rent og sundt miljø og en baeredygti­g fremtid.

Den 41-årige Lars Midtiby begynder i sit nye job den 1. september og forlader dermed stillingen som direktør for Danske Handicapor­ganisation­er, og selv om det er med »et stik i hjertet«, at han forlader handicapor­ganisation­en, glaeder han sig til den nye opgave.

»Vi skal sikre, at den grønne omstilling kommer på skinner. Det er en kaempe udfordring at nå at gøre det i tide, så vi kan passe på vores natur og passe på klimaet og miljøet. Og det er vores vigtigste opgave,« siger den kommende direktør, som kan laene sig op at en grøn dagsorden i den politiske verden.

»Vi har haft et fantastisk grønt folketings­valg, men ord gør det ikke alene. Og der har Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng en vigtig opgave i at sikre, at politikken mellem valgene også er grøn,« siger Lars Midtiby.

Han har tidligere vaeret partisekre­taer i Socialdemo­kratiet i flere år. Han har vaeret i Danske Handicapor­ganisation­er siden 2016.

Ifølge Lars Midtiby kan han i sin nye stilling drage fordel af, at han både har erfaring fra et politisk miljø og fra en anden organisati­on.

I Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng skal han arbejde sammen med foreningen­s praesident, Maria Reumert Gjerding, som står i spidsen for foreningen­s politiske arbejde. Lars Midtiby bliver som direktør den øverste administra­tive leder.

»Jeg tror, at vi kommer til at vaere et staerkt makkerpar. Jeg glaeder mig i hvert fald enormt meget til samarbejde­t,« siger Lars Midtiby. Lars Midtiby, ny direktør for Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng, København

 ??  ?? Som ny direktør i Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng skal Lars Midtiby bl.a. vaere med til at holde politikern­e fast i en grøn miljøkurs. Foto: pr
Som ny direktør i Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng skal Lars Midtiby bl.a. vaere med til at holde politikern­e fast i en grøn miljøkurs. Foto: pr

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark