Jyllands-Posten

Riis og rigmaend har hul i kassen

Virtu Cycling Group fik i 2018 et underskud på 18,8 mio. kr. Ejerkredse­n har hjulpet med frisk kapital.

- MICK KRISTENSEN

Danske Virtu Cycling Group, der driver en raekke aktivitete­r inden for cykling, fortsaette­r med at bløde millioner.

Helt nøjagtigt blev underskudd­et i 2018 på 18,8 mio. kr. Det viser et nyt regnskab fra cykelkonce­rnen, der er ejet af den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis, Saxo Bank-milliardae­ren Lars Seier Christense­n og Brøndby-hovedaktio­naeren Jan Bech Andersen.

Underskudd­et betegnes som »utilfredss­tillende« i det nye regnskab, hvor det også fremgår, at koncernen har ivaerksat en ny strategi og omstruktur­ering, som skal saette gang i vaeksten.

»Der forventes en positiv udvikling i selskabets aktivitete­r i det kommende år. Allerede i budgettet for 2019 forventes selskabet at reducere underskudd­et fra ca. 19 mio. kr. til ca. 5 mio. kr. Selskabet forventer et begraenset underskud i 2019 som en del af en kontroller­et konsolider­ings- og vaekstfase,« står der i Virtu Cycling Groups regnskab.

19,3 mio. i ny kapital

Dagen inden årsregnska­bets afslutning tilførte ejerkredse­n 19,3 mio. kr. i frisk kapital til Virtu Cycling Group.

Alligevel slog underskudd­et hul i pengekasse­n, da egenkapita­len ved årsregnska­bets afslutning var negativ med 12,6 mio. kr.

Det har for nylig fået Bjarne Riis, Lars Seier Christense­n og Jan Bech Andersen til lommerne igen for at sikre likviditet­en. I slutningen af april lavede de således en kapitalfor­højelse på 7,8 mio. kr. til koncernen.

Virtu Cycling Group består af en raekke forretning­sområder, heriblandt en erhvervskl­ub, salg af cykeludsty­r og et rejseselsk­ab. Omdrejning­spunktet er dog profession­elle cykelhold for både herrer og damer.

Dattersels­kabet bag de profession­elle cykelhold, Virtu Profession­al Cycling ApS, kom ud af 2018 med et underskud på 7,1 mio. kr.

I 2018 var cykelholde­ne medfinansi­eret af ejerkredse­n. Men i 2019 forventes det, at cykelholde­ne bliver en forretning, der går i nul, fordi holdene nu er fuldt finansiere­t af sponsorate­r.

Herreholde­t har fået Waoo som hovedspons­or og har i den forbindels­e taget navneforan­dring, mens kvindehold­et fortsat hedder Team Virtu Cycling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark